Νετανιάχου μετά την απόπειρα επίθεσης με drone στο σπίτι του: «Τίποτα δεν μας σταματά, θα κερδίσουμε»

Νετανιάχου μετά την επίθεση στο σπίτι του: «Τίποτα δεν μας σταματά, θα κερδίσουμε» Facebook Twitter
0

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε την πρώτη του δήλωση μετά την απόπειρα επίθεσης με drone στο σπίτι του στην Καισάρεια.

Σε δύο βίντεο που αναρτήθηκαν στα εβραϊκά και στα αγγλικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιμένει ότι “τίποτα δεν θα τον αποτρέψει” και ότι το Ισραήλ «θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Στο βίντεο ο Νετανιάχου εμφανίζεται να περπατά σε ένα ηλιόλουστο πάρκο, φορώντας γυαλιά ηλίου και ένα μαύρο πουκάμισο πόλο να λέει στα εβραϊκά: «Ξέρετε, πριν από δύο ημέρες εξουδετερώσαμε τη μαζική δολοφονία του Γιαχία Σινουάρ, όπως έχω πει, βρισκόμαστε σε έναν υπαρξιακό πόλεμο και συνεχίζουμε μέχρι τέλους». «Και θέλω να πω και κάτι άλλο, είμαι περήφανος για τους στρατιώτες μας, είμαι περήφανος για τους διοικητές μας και είμαι περήφανος για εσάς, τους πολίτες του Ισραήλ», προσθέτει.

Στην αγγλική έκδοση, ο Νετανιάχου αποκαλεί τον Σινουάρ «τον εγκέφαλο τρομοκράτη του οποίου οι μπράβοι αποκεφάλισαν τους άνδρες μας, βίασαν τις γυναίκες μας και έκαψαν μωρά ζωντανά». «Τον εξουδετερώσαμε», λέει ο πρωθυπουργός, «και συνεχίζουμε τη μάχη μας με τους άλλους τρομοκράτες εντολοδόχους του Ιράν».

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτοξεύθηκε σήμερα εναντίον της κατοικίας του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στη βόρεια ισραηλινή πόλη της Καισάρειας, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός δεν βρισκόταν στην περιοχή και ότι δεν υπήρξαν θύματα. Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι ένα drone εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο και ότι έπληξε ένα κτίριο. Δεν ήταν άμεσα σαφές ποιο ήταν το κτίριο. Δύο ακόμη μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πέρασαν στο ισραηλινό έδαφος αναχαιτίστηκαν, δήλωσε ο στρατός.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λίαμ Πέιν πιθανότατα προμηθεύτηκε ναρκωτικά από υπάλληλο του ξενοδοχείου πριν την πτώση του

Διεθνή / «Ο Λίαμ Πέιν πιθανότατα προμηθεύτηκε ναρκωτικά από υπάλληλο του ξενοδοχείου πριν την πτώση του»

Οι αρχές προβληματίζονται για όσα προηγήθηκαν του θανάτου του - Ο 31χρονος είχε μεθύσει και ενοχλούσε με τη συμπεριφορά του πελάτες του ξενοδοχείου, λένε μάρτυρες
LIFO NEWSROOM
Amazon: Όσοι δεν συμφωνούν με την πενθήμερη εργασία μπορούν να φύγουν, λέει CEO της εταιρείας

Διεθνή / Amazon: Όσοι δεν συμφωνούν με την πενθήμερη εργασία μπορούν να φύγουν, λέει CEO της εταιρείας

Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάλληλοι που δεν είχαν συμμορφωθεί με την υπάρχουσα πολιτική των τριών ημερών ενημερώθηκαν ότι «παραιτούνται εθελοντικά» και αποκλείστηκαν από τα συστήματα της εταιρείας
LIFO NEWSROOM
«Φιάσκο» Μελόνι με το hot spot στην Αλβανία - Γύρισαν πίσω στην Ιταλία όλοι οι μετανάστες

Διεθνή / «Φιάσκο» Μελόνι με το hot spot στην Αλβανία - Γύρισαν πίσω στην Ιταλία όλοι οι μετανάστες

Η συμφωνία μεταξύ της ακροδεξιάς πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, και του Αλβανού ομολόγου της, Έντι Ράμα, προέβλεπε τη μεταφορά ανδρών που συνελήφθησαν σε διεθνή ύδατα στην Αλβανία, όπου θα κρατούνταν μέχρι να εξεταστούν οι αιτήσεις τους για άσυλο
LIFO NEWSROOM