Στη Γερμανία κάηκε πυροσβεστικός σταθμός που δεν είχε πυρασφάλεια

Γερμανία: Κάηκε ολοκαίνουριος πυροσβεστικός σταθμός διότι δεν είχε πυρασφάλεια Facebook Twitter
0

Ένας ολοκαίνουργιος πυροσβεστικός σταθμός στη Γερμανία, κάηκε ολοσχερώς, διότι, όπως αποδείχθηκε, δεν είχε σύστημα πυρασφάλειας. 

Οι ζημιές εκτιμώνται σε εκατομμύρια ευρώ, καθώς καταστράφηκε πλήρως ο εξοπλισμός του τμήματος, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στον πυροσβεστικό σταθμό Stadtallendorf στην Έσση και κατέστρεψε, μεταξύ άλλων, την αίθουσα εξοπλισμού και σχεδόν δώδεκα οχήματα έκτακτης ανάγκης, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. Οι αρχικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η ζημιά κυμαίνεται μεταξύ 20 και 24 εκατομμυρίων ευρώ. Κανείς δεν τραυματίστηκε από τη φωτιά.

Τοπικοί αξιωματούχοι είπαν στο dpa ότι δεν είχε εγκατασταθεί σύστημα συναγερμού πυρκαγιάς στο κτίριο, επειδή οι ειδικοί έκριναν ότι δεν ήταν απαραίτητο - προς μεγάλη έκπληξη πολλών παρατηρητών τώρα που ο σταθμός έχει καεί.

Η φωτιά ξέσπασε σε όχημα έκτακτης ανάγκης της πυροσβεστικής, το οποίο περιείχε μπαταρίες ιόντων λιθίου και εξωτερική σύνδεση ρεύματος.

Ο σταθμός άνοιξε πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Πιστεύω ότι αυτό που συνέβη θα κάνει πολλούς ανθρώπους να σκεφτούν και να δράσουν», σχετικά με τη βελτίωση των απαιτήσεων πυροπροστασίας στους πυροσβεστικούς σταθμούς, είπε στο dpa ο Νόρμπερτ Φίσερ, επικεφαλής της ένωσης κρατικών πυροσβεστικών υπηρεσιών της πολιτείας της Έσσης.

Ακριβώς επειδή υπάρχει πολλή τεχνολογία στους πυροσβεστικούς σταθμούς και οι μπαταρίες φορτίζονται εκεί, θα ήταν λογικό να εξοπλιστούν με συστήματα συναγερμού πυρκαγιάς, είπε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι δεν είναι σαφές εάν ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να αποτρέψει τα χειρότερα στο Stadtallendorf.

«Αυτή η φωτιά εξαπλώθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα», είπε.

Με πληροφορίες από ABC News

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς αναζητά τον διάδοχο του Σινουάρ: Ο Χαλίλ Αλ-Χάγια και ο αδίστακτος αδελφός

Διεθνή / Η Χαμάς αναζητά τον διάδοχο του Σινουάρ: Ο Χαλίλ Αλ-Χάγια και ο αδίστακτος αδελφός

Ο ρόλος του Μοχάμεντ Σινουάρ θεωρείται κομβικός για την πορεία του πολέμου στη Γάζα - Οι συζητήσεις για την επιλογή διαδόχου θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα, δηλώνουν στελέχη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM