Τουρκία: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τη «συμμορία βρεφών» - Τουλάχιστον 21 τα νεκρά μωρά

Τουρκία: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τη «συμμορία βρεφών» - Τουλάχιστον 21 τα νεκρά μωρά Facebook Twitter
0

Σε σοκ βρίσκεται ακόμα η Τουρκία, αναφορικά με την υπόθεση της «συμμορίας βρεφών», καθώς οι πληροφορίες για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που έρχονται καθημερινά στο φως είναι ανατριχιαστικές και αποκαλύπτουν το μέγεθος της αδιαφορίας και το πόσο αδίστακτα ήταν τα μέλη της όταν έπρεπε να διαχειριστούν την υγεία και τη ζωή μωρών ηλικίας μηνών ή ακόμα και λίγων ημερών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά για τη «συμμορία βρεφών» της Τουρκίας, έπαιρναν νεογέννητα από τα κρατικά νοσοκομεία και φρόντιζαν να γίνει διακομιδή τους σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Στα 21 ανέρχονται πλέον τα νεκρά μωρά και εννέα ιδιωτικά νοσοκομεία έκλεισαν με εντολή του υπουργού Υγείας σε μια υπόθεση που προκαλεί παγκόσμιο αποτροπιασμό.

Οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς υπάρχουν φόβοι για τον θάνατο εκατοντάδων μωρών από τη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης, με τις υποψίες πλέον να βάζουν στην εξίσωση και πιθανούς θανάτους ενηλίκων με στόχο την εμπορία οργάνων.

Ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε: «Οι διάλογοι των εγκληματιών και των συμμοριτών που επωφελούνται από τον θάνατο νεογέννητων μωρών ενώ κάνουν αυτό το κακό είναι ανατριχιαστικοί. Δυστυχώς, γινόμαστε μάρτυρες φρικιαστικών και ανησυχητικών εξελίξεων καθημερινά στη χώρα μας. Ποιος είναι τόσο αδίστακτος ώστε να επιχειρήσει να στερήσει τη ζωή σε νεογέννητα μωρά;».

Συμμορία βρεφών της Τουρκίας: «Το μωρό έγινε μπλε»

Ένας από τους υπόπτους, ο Χασάν Μπάσρι Γκιοκ, ο οποίος ήταν νοσοκόμος και μίλησε για τη δράση του εγκεφάλου της εγκληματικής οργάνωσης στην πολυσέλιδη ομολογία του: «Ένα μωρό ήρθε στο νοσοκομείο. Όταν έφτασε, η κατάστασή του δεν ήταν άσχημη, αλλά τη 2η ή 3η μέρα της νοσηλείας του, η κατάστασή του άρχισε να επιδεινώνεται και άρχισε να υποφέρει από καρδιακή ανωμαλία. Δεδομένου ότι ο Φιράτ Σαρί παρέπεμψε το μωρό στο Πρώτο Διεθνές Νοσοκομείο, το οποίο είχε δυσμενείς συνθήκες, δεν μπορούσε να γίνει καμία επέμβαση καρδιάς στο μωρό στο νοσοκομείο. Ο υπεύθυνος για το μωρό στο νοσοκομείο ήταν ο (άλλος συλληφθείς νοσοκόμος) Χακάν Ντοουκάν Ταστσί. Μάλιστα, ο Ντοουκάν, ο οποίος συναντήθηκε με την οικογένεια του μωρού, παρουσιάστηκε ως γιατρός και παρενέβαινε ως γιατρός του μωρού. Το μόνο φάρμακο που μπορούσε να χορηγηθεί στο μωρό ήταν ένα φάρμακο για την καρδιά. Ο Ντοουκάν έδινε αυτό το φάρμακο. Κάποια στιγμή σταμάτησε να δίνει το φάρμακο. Κοίμιζε το μωρό με βαριά ναρκωτικά. Στη συνέχεια, παρά την παρέμβαση, το μωρό άρχισε να γίνεται μπλε μέρα με τη μέρα επειδή είχε μια καρδιακή ανωμαλία, αλλά ο Ντοουκάν συνέχισε επί 1,5 μήνα να δίνει στο μωρό τα ίδια φάρμακα».

Ο ίδιος είπε αργότερα ότι προειδοποίησε πως το μωρό θα πέθαινε και δεν υπήρχε λόγος να το φορτώνουν με φάρμακα. Υποστήριξε δε, ότι η μόνη του δράση στην εγκληματική οργάνωση ήταν να «πειράζει» τις εκθέσεις θανάτου, ώστε να αποκρύπτεται η αληθινή αιτία και ότι δεν σκότωσε ποτέ κανένα μωρό.

«Αν δεν πληρώσεις δεν θα βρεις τον τάφο του παιδιού σου», έλεγε μέλος της συμμορίας βρεφών της Τουρκίας

Ο Γκιασετίν Μερτ Οζντεμίρ έχασε το νεογέννητό του εξαιτίας των ενεργειών της εγκληματικής οργάνωσης. Κι όμως, όπως καταθέτει στην αστυνομία, μόλις βρήκε τον νοσοκόμο Ντοουκάν, ο οποίος είχε παρουσιαστεί και σε αυτόν ως γιατρός, εκείνος του ζήτησε 80.000 τουρκικές λίρες (2.150 ευρώ) για να του δώσει το νεκρό μωρό του! Όταν ερωτήθηκε γιατί, ο Ντοουκάν απάντησε ενέπλεξε την περιφερειακή υπηρεσία νεκροτομείων σε μία άνευ νοήματος εξήγηση για να πείσει τον άτυχο πατέρα να του δώσει τα λεφτά. Του είπε ότι χρειάζονται λεφτά, αλλιώς το μωρό θα ταφεί στο νεκροταφείο αστέγων, ανώνυμο και δεν θα το βρει ποτέ. Όταν ο πατέρας του είπε ότι μπορεί να του δώσει μόνο 10.000 τουρκικές λίρες, ο Ντοουκάν του είπε: «Φύγε και ξαναέλα με τα λεφτά. Αν δεν έρθεις με 80.000 λίρες, δεν θα βρίσκεις τον τάφο του παιδιού σου».

Η συμμορία βρεφών της Τουρκίας του έδειξε το μωρό του «νεκρό στη θερμοκοιτίδα»

Η γυναίκα ενός άλλου θύματος γέννησε ένα υγιέστατο μωράκι. Όμως αμέσως μετά τη γέννα ανέφεραν στον πατέρα ότι η κατάσταση του μωρού επιδεινώθηκε και παρέπεμψαν το μωρό για ανάρρωση σε άλλο νοσοκομείο. Μάλιστα, του ζήτησαν να πληρώσει προκαταβολικά το 5ήμερο τέλος νοσηλείας των 35.000 λιρών. Όπως είπε ο πατέρας: «Πήραν το μωρό μου στην εντατική μονάδα νεογνών. Είδα ότι το έβαλαν σε θερμοκοιτίδα εκεί. Μου ζήτησαν αυτό που νόμιζα ότι ήταν ιατρικές προμήθειες. Αγόρασα ένα μπιμπερό, σαμπουάν, πάνα και μερικά φάρμακα. Την επόμενη μέρα τηλεφώνησαν στις 08.00 το πρωί και είπαν ότι η κατάσταση του μωρού μου ήταν άσχημη και ότι πρέπει να έρθουμε στο νοσοκομείο Όταν πήγα στο νοσοκομείο, μου είπαν ότι το μωρό μου πέθανε γύρω στις 06:00 το πρωί και ότι προσπάθησαν να το επαναφέρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Όταν ήθελα να δω το μωρό μου, μου έδειξαν το μωρό μου νεκρό στη θερμοκοιτίδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών».

Τουρκία: Τα μέλη της «συμμορίας βρεφών» έκαναν ένεση στη μήτρα μητέρας

Ένας ακόμα πατέρας που κλήθηκε να δώσει κατάθεση στην αστυνομία για τη δράση της συμμορίας βρεφών της Τουρκίας, αποκαλύπτει ένα σοκαριστικό συμβάν: «Όταν φτάσαμε στο νοσοκομείο, δεν υπήρχε γιατρός να μας παρακολουθεί. Υπήρχε μόνο μια μαία. Το πρωί, ο γιατρός ονόματι Μπαρίς Γ. εξέτασε τη γυναίκα μου και είπε ότι απαιτείται καισαρική τομή. Δεδομένου ότι είναι μόλις η 25η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, το μωρό δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα την ανάπτυξή του, οπότε είπαν ότι θα κάνουν ένεση στη μήτρα της μητέρας», είπε, ενώ παρουσίασε την ίδια διαδικασία με τους παραπάνω, λέγοντας ότι η κατάσταση του εμβρύου χειροτέρεψε και εν τέλει αναγκάστηκαν να το πάρουν για να μην πεθάνει και η μητέρα.

Ποια ΚΑΡΠΑ; Αγγίξτε το 2-3 φορές κι αν επανέλθει... έχει καλώς

Στη δημοσιότητα έχουν δοθεί και οι συνομιλίες μεταξύ των μελών της «συμμορίας βρεφών» της Τουρκίας, με τους διαλόγους να έχουν κατακλύσει τα ΜΜΕ της χώρας, προκαλώντας τρόμο από τη σκληρότητα και την αδιαφορία με την οποία οι εγκληματίες συμπεριφέρονταν στα νεογέννητα. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος του εγκεφάλου της οργάνωσης με έναν από τους νοσοκόμους που παρουσιάζονταν σαν γιατροί, όταν ο δεύτερος ζητά από τον πρώτο συμβουλές για το πώς να χειριστεί ένα περιστατικό:

  • Κάναμε ένεση στο παιδί δάσκαλε
  • Έκανε δουλειά;
  • Οχι, τίποτα
  • Τσάμπα πήγε
  • Δεν είδατε ότι δεν χρειαζόταν αυτό το φάρμακο ή ότι δεν θα έκανε δουλειά;
  • Και καλά κάνατε την ένεση για να ζήσει μέχρι να έρθω. χαχα
  • Κρίμα, Θα το δίναμε σε άλλο
  • Έχεις δίκιο
  • Δάσκαλε, μπορεί να χρειαστεί ΚΑΡΠΑ το μωρό
  • Καλά αγγίξτε το 1-2 φορές κι αν επανέλθει, επανήλθε, τουλάχιστον μέχρι να έρθω
  • Μέχρι να έρθετε...
  • Μη πεθάνει ε!
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα για τα «αντίποινα» του Ισραήλ στο Ιράν-Τι μας δείχνουν

Διεθνή / Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα για τα «αντίποινα» του Ισραήλ στο Ιράν-Τι μας δείχνουν

Δεν είναι σαφές αν επρόκειτο για ενέργεια κάποιου χάκερ ή για εσωτερική διαρροή, αλλά τα έγγραφα δείχνουν ότι τα σχέδια για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν είναι αρκετά προχωρημένα
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Πέιν: «Κοκτέιλ ναρκωτικών» είχε καταναλώσει ο τραγουδιστής των One Direction πριν τον θάνατό του

Διεθνή / Λίαμ Πέιν: «Κοκτέιλ ναρκωτικών» είχε καταναλώσει ο τραγουδιστής των One Direction πριν τον θάνατό του

Ο Πέιν είχε στο παρελθόν μιλήσει ανοιχτά για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε με την ψυχική του υγεία και την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς προσπαθούσε να διαχειριστεί την πίεση της διασημότητας
LIFO NEWSROOM
Financial Times για αμερικανικές εκλογές: Αυτά είναι τα κράτη που στηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ

Διεθνή / Financial Times για αμερικανικές εκλογές: Αυτά είναι τα κράτη που στηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ

Ποιες χώρες στηρίζουν την Κάμαλα Χάρις - Η στήριξη στον Τραμπ έρχεται κυρίως από αυταρχικά καθεστώτα, αλλά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει υποστηρικτές ακόμη και στο εσωτερικό της ΕΕ
LIFO NEWSROOM