Η Tupperware εξαγοράζεται από τους δανειστές της - Σε ποιες χώρες θα υπάρχουν τα προϊόντα της

Η Tupperware εξαγοράζεται από τους δανειστές της - Σε ποιες χώρες θα υπάρχουν τα προϊόντα της Facebook Twitter
0

Η χρεοκοπημένη Tupperware εξαγοράζεται από ομάδα δανειστών της, έναντι 23,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και άνω των 63 εκατομμυρίων δολαρίων σε ελάφρυνση χρέους. 

Η εταιρεία προϊόντων αποθήκευσης τροφίμων και προϊόντων κουζίνας, με έδρα το Ορλάντο της Φλόριντα υπέβαλε αίτηση πτώχευσης τον περασμένο μήνα, με χρέη 818 εκατομμυρίων δολαρίων και σχέδιο να βρει αγοραστή εντός 30 ημερών.

Μία ομάδα δανειστών της Tupperware αντιτάχθηκε στα σχέδια πώλησης της εταιρείας, επιδιώκοντας αντ' αυτού, να διεκδικήσουν οι ίδιοι τα περιουσιακά στοιχεία της.

Η συμφωνία πώλησης θα επιτρέψει στους δανειστές να αγοράσουν το εμπορικό σήμα της Tupperware και τις δραστηριότητές της σε πολλές βασικές αγορές, δήλωσε ο δικηγόρος της Tupperware Σπένσερ Γουίντερς. Η Tupperware είπε ότι αρχικά θα επικεντρωθεί σε αγορές όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Βραζιλία, η Κίνα, η Κορέα, η Ινδία και η Μαλαισία και σκοπεύει να συνεχίσει με ευρωπαϊκές και πρόσθετες ασιατικές αγορές.

Η εταιρεία θα τερματίσει τις δραστηριότητές της κάποιες αγορές όπου έχει βαριές υποχρεώσεις, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Laurie Ann Goldman σε δήλωση αργά την Τρίτη, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει σε ποιες, προς το παρόν.

Οι δανειστές που είναι έτοιμοι να αποκτήσουν τώρα την Tupperware περιλαμβάνουν την Alden Global Capital, την Stonehill Institutional Partners και ένα γραφείο συναλλαγών της Bank of America (BAC.N), ανοίγει νέα καρτέλα.

Η δημοτικότητα της Tupperware εκτοξεύτηκε τη δεκαετία του 1950 καθώς οι γυναίκες της μεταπολεμικής γενιάς διοργάνωναν «επιδείξεις Τάπερ» στα σπίτια τους σε όλο τον κόσμο για να πουλήσουν δοχεία τροφίμων καθώς αναζητούσαν ενδυνάμωση και ανεξαρτησία.


Με πληροφορίες από Reuters
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε γραβάτα με ελληνικές σημαίες στην επίσημη επίσκεψη στα νησιά Σαμόα

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε γραβάτα με ελληνικές σημαίες στην επίσημη επίσκεψη στα νησιά Σαμόα

Ο Βρετανός μονάρχης και η βασίλισσα Καμίλα θα δώσουν το παρών στην Σύνοδο Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας για το 2024 - Οι επίσημες εμφανίσεις του βασιλιά Καρόλου με «ελληνική» γραβάτα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Τουρκία: Έκρηξη με νεκρούς στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία

Διεθνή / Τουρκία: Έκρηξη με νεκρούς στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία

Τρεις τρομοκράτες έφθασαν με αυτοκίνητο και κρατώντας πυροβόλα όπλα άρχισαν να πυροβολούν - Ο ένας τουλάχιστον παραμένει στις εγκαταστάσεις και κρατά ομήρους, σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Η πρώην τενίστρια Ανζελίκ Κοσί περιγράφει σε βιβλίο τους εκατοντάδες βιασμούς που υπέστη από τον προπονητή της

Διεθνή / Η πρώην τενίστρια Ανζελίκ Κοσί περιγράφει σε βιβλίο τους εκατοντάδες βιασμούς που υπέστη από τον προπονητή της

«Αυτό το βιβλίο είναι για όλα τα παιδιά του χθες, για όλα τα παιδιά του σήμερα, για τον γιο μου, για να μην γίνει θύμα ή θύτης», δήλωσε η πρώην τενίστρια
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
κιμ

Διεθνή / Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτηρίζει «κακά σκυλιά των ΗΠΑ» την Ουκρανία και τη Νότια Κορέα

Η οργισμένη αντίδραση της αδελφής του Κιμ Γιονγκ Ουν έρχεται μετά τις αναφορές από το Κίεβο και τη Σεούλ ότι η Βόρεια Κορέα στέλνει στρατιώτες της να πολεμήσουν στο πλευρό της Ρωσίας
LIFO NEWSROOM