Νέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ - Δεμένα τα πλοία μέχρι και την 25η Οκτωβρίου

Νέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ - Δεμένα τα πλοία μέχρι και την 25η Οκτωβρίου Facebook Twitter
Απεργία ΠΝΟ / Φωτ.: Eurokinissi (αρχείου)
0

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας μέχρι και την Παρασκευή 25/10, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, ανακοινώνοντας νέα 48ωρη απεργία για 24 και 25 Οκτωβρίου. 

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΠΝΟ, αποφασίστηκε η κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων το επόμενο 48ωρο. Βασικό αίτημα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας είναι η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το 2025 με αυξήσεις ύψους 12%, ενώ οι ακτοπλόοι αντιπρότειναν 3%.

Πριν την απόφαση παράτασης της απεργίας, ο σύνδεσμος των ακτοπλόων (ΣΕΕΝ) με επιστολή του είχε καλέσει την ΠΝΟ να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών με ρεαλιστικές προτάσεις και να ανακαλέσει την απόφαση για την κινητοποίηση. 

Η ΠΝΟ ζητεί επίσης την κατάργηση του Ν. 41/50, την τροποποίηση του άρθρου για την τετράμηνη δρομολόγηση των ταχυπλόων πλοίων και την επιβολή επτάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης και την τήρηση της ναυτεργατικής νομοθεσίας ενόψει της νέας περιόδου. 

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) χθες, Τρίτη (22/10) έκανε λόγο για «μαζική ανταπόκριση των ναυτεργατών στο κάλεσμα για τη 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία» και σημείωνε ότι σε όλα τα λιμάνια της χώρας από τα μεσάνυχτα τα ακτοπλοϊκά πλοία μαζί και τα επιβατηγά-οχηματαγωγά μεσογειακά διεθνών γραμμών έχουν κάνει κράτει και κανένας κάβος δεν έχει λύσει.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυστύχημα σε λούνα παρκ Χαλκιδικής: Σφραγίστηκαν 14 παιδικές χαρές στον δήμο Αγίου Δημητρίου πιστοποιημένες απο την εταιρεία

Ελλάδα / Έκλεισαν 14 παιδικές χαρές στον Άγιο Δημήτριο: Τις είχε πιστοποιήσει η εταιρεία που έδωσε άδεια στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική

Η εταιρεία Target Hellas, που είχε πιστοποιήσει το λούνα παρκ στη Χαλκιδική όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος Γιάννης, είχε αναλάβει να πιστοποιήσει παιδικές χαρές και στον δήμο Αγίου Δημητρίου οι οποίες σφραγίστηκαν με απόφαση του ΥΠΕΣ
LIFO NEWSROOM