WWE: Ο Βινς ΜακΜάχον κατηγορείται ότι επέτρεψε σεξουαλική εκμετάλλευση αγοριών από εκφωνητή αγώνων

WWE: Ο πρώην CEO Βινς ΜακΜάχον κατηγορείτε ότι επέτρεψε τη «ανεξέλεγκτη» σεξουαλική εκμετάλλευση αγοριών από εκφωνητή αγώνων Facebook Twitter
Φωτογραφία: Getty Images
0

O Βινς ΜακΜάχον, ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος του World Wrestling Entertainment (WWE), κατηγορείται ότι επέτρεψε την «ανεξέλεγκτη» σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών αγοριών από έναν εκφωνητή αγώνων της εταιρείας του.

Η μήνυση που κατατέθηκε εκ μέρους πέντε φερόμενων θυμάτων στην κομητεία της Βαλτιμόρης, την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, θεωρεί υπαίτιους τόσο τον Βινς ΜακΜάχον και την σύζυγό του Λίντα, όπως και το WWE και τη μητρική του εταιρεία, TKO Holdings.

Σύμφωνα με την αγωγή, αυτά τα νομικά πρόσωπα επέτρεψαν την «ανοιχτή και ανεξέλεγκτη κακοποίηση» των λεγόμενων «ring boys», ηλικίας μόλις 12 ετών, που απασχολούνταν ως βοηθοί του εκφωνητή Melvin Phillips Jr, τις δεκαετίες του 1980 και 1990.

Ο Phillips «δελέαζε» τα αγόρια με υποσχέσεις 

Όπως αναφέρουν τα δικηγορικά γραφεία DiCello Levitt και Murphy, Falcon & Murphy, που κατέθεσαν την αγωγή, «Τα ανήλικα Ring Boys προετοιμάζονταν, εκμεταλλεύονταν και κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον Phillips, ο οποίος στόχευε παιδιά από διαλυμένες οικογένειες»

Η μήνυση αναφέρει ότι ο Philips «δελέαζε και χειραγωγούσε» αγόρια ηλικίας 12 και 13 ετών, με την υπόσχεση ότι θα γνωρίσουν κάποιους από τους αγαπημένους τους παλαιστές. Έπειτα, τα κακοποιούσε, με τις επιθέσεις κατά των πέντε παιδιών να συμβαίνουν τόσο σε εκδηλώσεις του WWE, αλλά και σε ξενοδοχεία ή άλλους χώρους.

Συγκεκριμένα, τα θύματα δήλωσαν ότι ο Philips, ο οποίος απεβίωσε το 2012, τους κακοποίησε στο καμαρίνι του, ενώ παράλληλα τους βιντεοσκοπούσε. Τα ονόματα των εναγόντων δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά είναι γνωστό ότι δύο από αυτούς κατάγονται από την Μασαχουσέτη, άλλοι δύο από την Πενσιλβάνια και ένας από τη Φλόριντα.

Ο ΜακΜάχον είχε πει στον Phillips «μείνε μακριά από τα παιδιά»

Μάλιστα, η αγωγή εμπλέκει το ζεύγος ΜακΜάχον στις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι είχαν πλήρη επίγνωση για το «ιδιότυπο και αφύσικο ενδιαφέρον» του Philips για τα νεαρά αγόρια.

Ένας από τους συνεταίρους της DiCello Levitt, ένα από τα γραφεία που κατέθεσαν τη μήνυση, λέει ότι δεν μπορεί «να συλλάβει» πώς κανένα από τα άτομα που γνώριζε για τα περιστατικά κακοποιήσης δεν προσπάθησε να κάνει κάτι.

«Χάρη στη γενναιότητα των πελατών μας, έχουμε επιτέλους την ευκαιρία να λογοδοτήσουν όσοι επέτρεψαν και επέτρεψαν την ανοιχτή, ανεξέλεγκτη σεξουαλική κακοποίηση αυτών των νεαρών αγοριών», είπε.

Μάλιστα, συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι ο ΜακΜάχον είχε απολύσει τον Philips το 1988 αφότου έγιναν καταγγελίες εναντίον του, αλλά τον προσέλαβε και πάλι μερικές εβδομάδες αργότερα με τον όρο «να μείνει μακριά από τα παδιά». Όπως υποστηρίζει η αγωγή, ο Philips συνέχιζε την κακοποιητική συμπεριφορά του, κάτι που ήταν γνωστό τον ΜακΜάχον.

Γυναίκα κατηγορεί τον ΜακΜάχον για σεξουαλική εμπορία

Ακόμη, σύμφωνα με τη μήνηση, οι ενάγοντες έμαθαν μόνο πρόσφατα πόσα πολλά γνώριζαν όσοι κατονομάζονται στην αγωγή για τα φερόμενα εγκλήματα. Σε αυτό συνεισέφερε μία άλλη μήνυση της Janel Grant, μίας πρώην υπαλλήλου του WWE, που κατηγορεί τον McMahon για σεξουαλική εμπορία και εξαναγκασμό της σε σεξουαλική σχέση με αντάλλαγμα μία θέση εργασίας.

Από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας του WWE αρνείται τις κατηγορίες. «Επιμένω στην προηγούμενη δήλωσή μου ότι η μήνυση της κ. Grant είναι γεμάτη ψέματα, αισχρά επινοημένα περιστατικά που δε συνέβησαν ποτέ και είναι μία εκδικητική διαστρέβλωση της αλήθειας», έγραψε ο ΜακΜάχον.

Το παρελθόν του 76χρονου έχει κεντρίσει και την προσοχή του Netflix, που τον Σεπτέμβρη κυκλοφόρησε το «Mr. McMahon», ένα ντοκιμαντέρ που ερευνά τις διάφορες κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον του ΜακΜάχον, συμπεριλαμβανομένης της υπόθεσης που έφερε η Grant.

Με πληροφορίες από NBC News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: «Όχι» του Σολτς σε πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Διεθνή / Γερμανία: «Όχι» του Σολτς σε πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Ο καγκελάριος υπενθύμισε ότι έχει περιγραφεί μια προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στις συνόδους του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους και την Ουάσινγκτον, αναμένοντας να ωριμάσουν οι συνθήκες για την προσχώρηση του Κιέβου στη Συμμαχία
LIFO NEWSROOM
Τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία: Πήγε να πάρει τα λουλούδια που έστειλε ο άντρας της για την επέτειό τους και σκοτώθηκε

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία: Πήγε να πάρει τα λουλούδια που έστειλε ο άντρας της για την επέτειό τους και σκοτώθηκε

Ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες - Ποια ήταν τα πέντε θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στην Τουρκία - Τι «δείχνει» το timing της τρομοκρατικής επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Αμερικανικές εκλογές: Η αρχισυντάκτης των LA Times παραιτήθηκε γιατί ο ιδιοκτήτης ακύρωσε τη στήριξη της εφημερίδας στην Κάμαλα Χάρις

Διεθνή / Εκλογές ΗΠΑ: Η αρχισυντάκτης των LA Times παραιτήθηκε όταν ο ιδιοκτήτης ακύρωσε τη στήριξη της εφημερίδας στην Κάμαλα Χάρις

«Έχουμε δημοσιεύσει τόσα άρθρα που λένε ότι (ο Τραμπ) δεν πρέπει να επανεκλεγεί. Τώρα φαινόμαστε δειλοί και υποκριτές» δήλωσε η πρώην αρχισυντάκτρια
LIFO NEWSROOM