Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν είμαι ναζιστής» – «Είναι ακόμα πιο ανισόρροπος» λέει η Κάμαλα Χάρις

Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν είμαι ναζιστής» – «Είναι ακόμα πιο ανισόρροπος» λέει η Κάμαλα Χάρις Facebook Twitter
Ντοναλντ Τραμπ/ Φωτ.: EPA
0

Μία εβδομάδα πριν από τις αμερικανικές εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως είναι «το αντίθετο του ναζιστή», απαντώντας σε έναν καταιγισμό κριτικής σχετικά με τις αυταρχικές τάσεις του, που πολλοί του προσάπτουν. Η κριτική κλιμακώθηκε μετά από σχόλια και περιστατικά σε προεκλογική συγκέντρωση στη Νέα Υόρκη, όπου καταγράφηκαν και ρατσιστικές δηλώσεις από υποστηρικτή του.

Σε πρόσφατη συγκέντρωση στην Τζόρτζια, ο Τραμπ απάντησε στην κριτική, υπονοώντας πως οι αντίπαλοί του τον θεωρούν ναζιστή. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι ναζιστής, είμαι το αντίθετο του ναζιστή». Η αναφορά του έρχεται λίγο μετά τις δηλώσεις του πρώην προσωπάρχη του, στρατηγού εν αποστρατεία Τζον Κέλι, ο οποίος σε συνέντευξή του τον χαρακτήρισε φασίστα, θέση την οποία υιοθέτησε και η Δημοκρατική υποψήφια Κάμαλα Χάρις.

Η ένταση κορυφώθηκε περαιτέρω με νέα αμφιλεγόμενα σχόλια που ακούστηκαν στη συγκέντρωση του Τραμπ στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν, όπου ο κωμικός Τόνι Χίντσκλιφ χαρακτήρισε το Πουέρτο Ρίκο «νησί από περιττώματα». Η ομάδα του Τραμπ αποστασιοποιήθηκε από το σχόλιο, δηλώνοντας ότι «δεν εκφράζει τις απόψεις του πρώην προέδρου».

Αξιοποιώντας το κλίμα, η Χάρις έσπευσε να υποσχεθεί ένα «νέο δρόμο» για το Πουέρτο Ρίκο, ενώ εντατικοποίησε την περιοδεία της στις επτά πολιτείες-κλειδιά, ξεκινώντας από το Μίσιγκαν. Σε ομιλία της, τόνισε: «Δεν είμαστε στο 2016, ούτε στο 2020. Αυτές οι εκλογές κρίνουν πάρα πολλά» και κατηγόρησε τον Τραμπ πως επιδιώκει «ανεξέλεγκτη εξουσία».

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι σφοδρή, ενώ περισσότεροι από 47 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει πρόωρα. Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Χάρις και ο Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί την προεδρία για τρίτη φορά, δίνουν μάχη στήθος με στήθος.

Η ένταση των εκλογών αντανακλάται και σε επεισόδια εμπρησμού σε κάλπες στις πολιτείες Ουάσιγκτον και Όρεγκον, ενώ η Χάρις αναμένεται να κλείσει την προεκλογική της εκστρατεία με ομιλία κοντά στον Λευκό Οίκο, στο ίδιο σημείο όπου ο Τραμπ είχε απευθυνθεί στους υποστηρικτές του πριν από την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Διεθνή / Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Η κορυφαία κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ειδών επικαλείται «αυξανόμενους πολιτικούς κινδύνους» για τους ημιαγωγούς και προβλέπει υψηλότερες τιμές για εξαρτήματα τηλεφώνων
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Διεθνή / Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Η αύξηση της χρηματοδότησης προς το Diyanet και η ενίσχυση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στην Τουρκία συνδέονται άμεσα και ανησυχητικά με τις αυξανόμενες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων σε θρησκευτικά σχολεία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM