Αυστραλία: Βρήκαν 40.000 συλλεκτικά νομίσματα της Bluey από τα 63.000 που είχαν κλαπεί

Αυστραλία: Βρήκαν 40.000 συλλεκτικά νομίσματα της Bluey από τα 63.000 που είχαν κλαπεί Facebook Twitter
0

Η αστυνομία στην Αυστραλία ανακοίνωσε ότι εντόπισε περίπου 40.000 συλλεκτικά νομίσματα της Bluey, που είχαν εκδοθεί από το Αυστραλιανό Νομισματοκοπείο και βασίζονται στην επιτυχημένη παιδική τηλεοπτική εκπομπή. 

Τον περασμένο Ιούλιο 63.000 συλλεκτικά νομίσματα της Bluey είχαν κλαπεί από μια αποθήκη στο Σίδνεϊ, περίπου δύο μήνες πριν διατεθούν στην κυκλοφορία. Οι αρχές ανακάλυψαν 40.061 από τα νομίσματα αυτά την Τρίτη μετά από επιδρομή σε ένα ακίνητο περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από εκεί που βρίσκονταν αποθηκευμένα. 

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, μια 27χρονη, η Κριστίνα Βέιλ, είχε συλληφθεί και κατηγορείται για διάρρηξη, είσοδο και διάθεση κλεμμένης περιουσίας, λέει η αστυνομία. Ήταν το τρίτο άτομο που συνελήφθη για την υπόθεση.

Τα νομίσματα, αξίας ενός δολαρίου Αυστραλίας, δηλαδή περίπου 60 λεπτών του ευρώ, το καθένα, κλάπηκαν δύο μήνες πριν από την προγραμματισμένη κυκλοφορία τους. Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας είπε ότι πωλούνταν στο διαδίκτυο για 10 φορές την ονομαστική τους αξία.

Λίγο μετά την καταγγελία της κλοπής, η αστυνομία στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας ξεκίνησε ειδική έρευνα για το περιστατικό με την κωδική ονομασία «Strike Force Bandit» - Bandit ονομάζεται ο πατέρας της γαλάζιας Bluey, πολύ δημοφιλής χαρακτήρας της σειράς.

Τον Αύγουστο είχε συλληφθεί ο 44χρονος Στίβεν Νίλσεν, ο οποίος ήταν υπάλληλος στην αποθήκη, και τον Νασάρ Καντζ, επίσης 44 ετών, ο οποίος, όπως λένε, ενήργησε ως συνεργός του στη ληστεία. Η αστυνομία θα υποστηρίξει τώρα στο δικαστήριο ότι η Βέιλ ήταν η οδηγός που τους βοήθησε να διαφύγουν.

Τα χρυσά νομίσματα είναι γνωστά ως «δολάρια της Bluey» και κοσμούνται με εικόνες χαρακτήρων από το παιδικό. Η σειρά είναι εξαιρετικά επιτυχημένη στα μικρά παιδιά και μιλά για την οικογένεια των σκύλων Heeler. Φτιάχτηκε από την εταιρεία κινουμένων σχεδίων Ludo με έδρα το Μπρίσμπεϊν στα στούντιο του BBC και την Αυστραλιανή Ραδιοφωνική Εταιρεία. Η Bluey γνώρισε τεράστια διεθνή επιτυχία και μεταδίδεται πλέον σε περισσότερες από 60 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Κίνας.

Μεταδόθηκε για περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια λεπτά στο Disney+ στις ΗΠΑ πέρυσι, τοποθετώντας το στα 10 κορυφαία προγράμματα της χώρας σε σχέση με τα λεπτά προβολής.
Υπάρχουν περισσότερα από 150 επεισόδια της Bluey σε τρεις σεζόν και μια «διαδραστική εμπειρία» με θέμα τη Bluey ανοίγει στο Μπρίσμπεϊν τον επόμενο μήνα.

Τα κλεμμένα νομίσματα δεν ανήκουν στο συλλεκτικό σύνολο νομισμάτων της Bluey που προκάλεσε φρενίτιδα όταν κυκλοφόρησε από το Royal Australian Mint τον Ιούνιο φέτος.


Με πληροφορίες από BBC

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάλτα: Ελεύθερος με εγγύηση ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας για τη δολοφονία της Δάφνης Γκαλίζια

Διεθνή / Μάλτα: Ελεύθερος με εγγύηση ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας για τη δολοφονία της Δάφνης Γκαλίζια

Η οικογένεια της δημοσιογράφου Δάφνη Καρουάνα Γκαλιζία καταδικάζει τις καθυστερήσεις στη δίκη του Γόργκεν Φένεχ μετά τη σύλληψή του το 2019 για τη δολοφονία του 2017
LIFO NEWSROOM
Η συγκινητική ιστορία της «Νταίζη» του λαμπραντόρ: Την έκλεψαν και επέστρεψε επτά χρόνια μετά

Διεθνή / Η συγκινητική ιστορία της «Νταίζη» του λαμπραντόρ: Την έκλεψαν και επέστρεψε επτά χρόνια μετά

Η Νταίζη είναι πλέον 13 ετών και πάσχει από προβλήματα υγείας, όμως όσος χρόνος της απομένει θα είναι γεμάτος αγάπη, λέει το ζευγάρι των ηλικιωμένων που την ξαναβρήκε
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Δεν θα ξεχάσουμε την εικόνα των τριών αδύναμων, σκελετωμένων Ισραηλινών ομήρων

Διεθνή / Νετανιάχου: Δεν θα ξεχάσουμε την εικόνα των τριών αδύναμων, σκελετωμένων, Ισραηλινών ομήρων

Περιστοιχισμένοι από μαχητές της Χαμάς, οι όμηροι Ορ Λεβί, Ελί Σαραμπί και Οχάντ Μπεν Αμί, που φαινόντουσαν αδυνατισμένοι και αδύναμοι, αναγκάστηκαν να μιλήσουν στα εβραϊκά μπροστά στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί
LIFO NEWSROOM