Αγγλία: Έκλεψε 22 τόνους βραβευμένου τυριού αξίας 300.000 λιρών - Η προειδοποίηση του Τζέιμι Όλιβερ

Αγγλία: Άνδρας έκλεψε 22 τόνους τυριού cheddar αξίας £300.000 Facebook Twitter
Φωτογραφία: Neal's Yard Dairy/Instagram
0

Ένας 63χρονος άνδρας συνελήφθη από τις βρετανικές αστυνομικές αρχές, καθώς φέρεται να έκλεψε 22 τόνους τυριού cheddar, συνολικής αξίας 300.000 λιρών (355.000 ευρώ), από γαλακτοβιομηχανία στο νότιο Λονδίνο.

Όπως δήλωσαν παράγοντες της γαλακτοβιομηχανίας Neal's Yard Dairy, η εταιρεία έχασε 22 τόνους cheddar μακράς παλαίωσης, καθώς εξαπατήθηκαν από έναν απατεώνα που παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος ενός μεγάλου διανομέα τυριού από τη Γαλλία.

Οι ιθύνοντες της εταιρείες αποκάλυψαν ότι κατάλαβαν ότι είχαν πέσει θύματα απάτης μόνο αφότου είχαν ήδη παραδώσει συνολικά 950 τυριά.

Εκπρόσωπος της μητροπολιτικής αστυνομίας δήλωσε την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, ότι προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος κατηγορείτε για απάτη με υποβολή ψευδών στοιχείων και χειρισμό κλεμμένων αγαθών. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, ο 63χρονος «οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου όπου ανακρίθηκε». Ο δράστης πλέον έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση «εν αναμονή περαιτέρω ερευνών».

Όπως αποκάλυψε η γαλακτοβιομηχανία Neal's Yard Dairy, οι τρεις τύποι χειροποίητων τυριών που εκλάπησαν ήταν το Hafod Welsh Organic Cheddar, το Westcombe Cheddar και το Pitchfork Cheddar.

Αγγλία: Άνδρας έκλεψε 22 τόνους τυριού cheddar αξίας £300.000 Facebook Twitter
Φωτογραφία που δημοσίευσε η επιχείρηση Neal's Yard Dairy στα social media/Φωτογραφία: Neal's Yard Dairy/Instagram

Μάλιστα, πρόσθεσαν ότι τα τυριά «έχουν κερδίσει πολυάριθμα βραβεία και είναι από τα πιο περιζήτητα χειροποίητα τυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο», εικάζοντας ότι η «υψηλή χρηματική τους αξία» τα έκανε «ιδιαίτερο στόχο για τους κλέφτες».

Παρά το «σημαντικό οικονομικό πλήγμα», όπως το χαρακτήρισε, η Neal's Yard Dairy δηλώνει ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς όλους τους προμηθευτές τες, ενώ έχει ήδη πληρώσει τους τρεις χειροτέχνες τυροκόμους.

Δύο ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της κλοπής, η εταιρεία ευχαρίστησε τους υποστηρικτές της για τα μηνύματά τους και τις επισκέψεις τους στα καταστήματά της και δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά συγκινημένοι που τόσοι πολλοί άνθρωποι στην κοινότητα των χειροποίητων τυριών και όχι μόνο, στέκονται στο πλευρό μας».

Εν τω μεταξύ, ο διάσημος τηλεοπτικός σεφ Τζέιμι Όλιβερ προειδοποίησε τους ακολούθους τους στα social media να είναι σε επιφυλακή για «φορτηγά με πολύ σικ τυριά που πωλούνται ''κοψοχρονιά''»

Στην ανάρτηση του στο Instagram, ο Όλιβερ σημείωσε, επίσης, ότι η ποσότητα του cheddar που κλάπηκε ισοδυναμεί με ολόκληρη την ετήσια παραγωγή του τυριού Hafod, «δημιουργώντας ενδεχομένως ένα σημαντικό κενό στην αγορά των χειροποίητων τυριών».

Με πληροφορίες από Sky News


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ προωθεί έκτακτο σχέδιο για την παροχή αμυντικών δανείων ύψους 150 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις

Διεθνή / Η ΕΕ προωθεί έκτακτο σχέδιο για την παροχή αμυντικών δανείων ύψους 150 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις

Σε ομιλία της σήμερα – μόλις 48 ώρες πριν από τη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες – η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε ότι τα κράτη-μέλη θα μπορούν να αντλήσουν αυτά τα δάνεια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια
LIFO NEWSROOM
Νέοι βομβαρδισμοί και χερσαίες επιδρομές του Ισραήλ στη Συρία

Διεθνή / Νέοι βομβαρδισμοί και χερσαίες επιδρομές του Ισραήλ στη Συρία

Οι επιθέσεις σημειώνονται μια εβδομάδα αφότου ο Μπενιαμίν Νετανιάχου,απαίτησε την «πλήρη αποστρατιωτικοποίηση» μεγάλου μέρους της νότιας Συρίας «από τις δυνάμεις του νέου καθεστώτος»
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ δίνει τριετή παράταση στις αυτοκινητοβιομηχανίες για την επίτευξη στόχων εκπομπών CO2

Διεθνή / Η ΕΕ υπέκυψε: Τριετής παράταση στις αυτοκινητοβιομηχανίες για να πετύχουν τους στόχους εκπομπών άνθρακα

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε ότι οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι και θα πρέπει να εκπληρώσουν τους στόχους
LIFO NEWSROOM
«Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Διεθνή / «Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Οι διαφημίσεις παιχνιδιών για κινητά φαίνεται να χρησιμοποιούν θέματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, εξευτελισμού και μισογυνισμού για να προωθήσουν τα downloads
LIFO NEWSROOM