Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια», κατέθεσε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια», κατέθεσε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας μηδενίζει κάθε πιθανότητα, ο θάνατος της Μαλένας Δασκαλάκη να οφείλεται σε ηπατική ανεπάρκεια, όπως δήλωσε στη δίκη για τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Η ηπατική ανεπάρκεια δεν μπορεί να είναι αιτία αιφνίδιου θανάτου» δήλωσε ο ιατροδικαστής, για να παραθέσει στην πορεία, τη δική του «απάντηση» στην συνάδελφο του που είχε αποφανθεί αρχικά, πως η Μαλένα Δασκαλάκη κατέληξε λόγω ηπατικής νόσου.

Μαζί με τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκο Καρακούκη, επανέλεγξαν τα δεδομένα για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της κατηγορουμένης μητέρας από την Πάτρα. Οι δύο ιατροδικαστές αποφάνθηκαν ότι τα δύο παιδιά είχαν θανάτους από ασφυξία. Η επιστημονική τους άποψη οδήγησε τις δικαστικές αρχές να παραπέμψουν την Πισπιρίγκου, καταδικασμένη ήδη σε ισόβια για την δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Μαλένας και της Ίριδας.

Δίκη Πισπιρίγκου: «Σε καμία περίπτωση δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια» τόνισε ο Καλόγρηας

Σύμφωνα με τον κ. Καλόγρηα, «παθαίνει επιστημονικό ίλιγγο» όποιος ακολουθήσει την διαδρομή της σκέψης της ιατροδικαστή που αποφάνθηκε περί ηπατικής ανεπάρκειας: «Ένα ιστολογικό εύρημα, όπως η κενοτοπιώδης εκφύλιση, δεν μπορεί να σημαίνει ηπατική ανεπάρκεια. Είναι ξεκαθαρισμένο στην ιατροδικαστική κοινότητα αυτό. Ούτε η ηπατική ανεπάρκεια μπορεί να είναι αιτία αιφνίδιου θανάτου» τόνισε.

Κατέθεσε επίσης πως η Μαλένα «σε καμία περίπτωση δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια. Από την εικόνα ενός ευδιάθετου και ζωηρού παιδιού και χωρίς ίκτερο, δεν υπάρχει περίπτωση το παιδί αυτό να είχε ηπατική ανεπάρκεια. Είναι εσφαλμένη αιτία θανάτου».

Πριν να ξεκινήσει η κατάθεση του κ. Καλόγρηα, κατά την εξέταση του κ. Καρακούκη από την υπεράσπιση της κατηγορουμένης, ο συνήγορος της, Αλέξης Κούγιας, θέλησε να αναπαραστήσει τον τρόπο που καταλογίζεται στην εντολέα του ότι προκάλεσε ασφυξία στην Μαλένα, κίνηση που κατά την κατηγορία άφησε σημάδια στο πρόσωπο του παιδιού. Η υπεράσπιση αντιτείνει πως τα σημάδια αυτά έγιναν από την μάσκα κατά την ΚΑΡΠΑ.

Δίκη Πισπιρίγκου: Τι ζήτησε ο Αλέξης Κούγιας από την κατηγορούμενη

Ο κ. Κούγιας έβαλε στην θέση του θύματος την κατηγορουμένη, όταν αρνήθηκε να συνδράμει στην άτυπη αναπαράσταση η συνεργάτιδα του. Ακολούθησε μεταξύ του συνηγόρου, της προέδρου και του κ. Καλόγρηα ο εξής διάλογος:

Κούγιας: Θα το κάνω στην κ. Πισπιρίγκου.

Πισπιρίγκου: Να γυρίσω όπως ήταν η Μαλένα;

Κούγιας: Εδώ όπως είναι το χέρι (το τοποθέτησε ψηλά στη μύτη) μπορώ να κλείσω τη μύτη;

Πρόεδρος: Μην το κάνετε γιατί έχει και ζέστη…

Κούγιας: Όλοι θα το κάνετε. Εδώ κρίνεται η ανθρώπινη ελευθερία. Προσπαθώ να το κάνω με οποιοδήποτε τρόπο.

Μάρτυρας: Είναι εκδορές… (τα σημάδια)

Κούγιας: Είπε κανείς ότι δεν έχει κοκκινίλα;

Μάρτυρας: Αν πάει και το άλλο χέρι κλείνουν οι αεροφόροι.

Κούγιας: Δηλαδή θα διαλέξει αυτόν τον τρόπο;

Μάρτυρας: Ο δράστης δεν διαλέγει, διαλέγει να κλείσει το στόμα... αφού δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε.

Κούγιας: Θα πιέζω με όλη μου τη δύναμη στο σημείο που δεν κλείνει;

Μάρτυρας: Αυτό κοιτάει ο δράστης…

Κούγιας: Θα το κάνουν όλοι.

Μάρτυρας: Να προσέξουν να μην πάθουν καμία ζημιά…

Κούγιας: Τι ζημιά να πάθουν, ζημιά έχει πάθει μόνο η κατηγορούμενη. Ξέρετε αν η κατηγορούμενη είχε νύχια;

Μάρτυρας: Αν είχε κάποιος γάντια δεν θα μπορούσε να γίνει.

Η δίκη συνεχίζεται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλάδες: Το πολεοδομικό για εκτός σχεδίου δόμηση που δίχασε Μύκονο και Σαντορίνη

Ελλάδα / Ακίνητα εκτός σχεδίου: Ο γγ Χωροταξίας εξηγεί αν η δόμηση σε οικόπεδα 8 στρεμμάτων επεκτείνεται και αλλού μετά τη Μύκονο και Σαντορίνη

Στους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων η δόμηση δεν επιτρέπεται, εκτός κι αν πρόκειται για εκτός σχεδίου οικόπεδα με εμβαδόν τουλάχιστον 8 στρέμματα
LIFO NEWSROOM