Δίκη Πισπιρίγκου: «Τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας είναι από παλάμη» λέει ο ιατροδικαστής Καρακούκης

Δίκη Πισπιρίγκου: «Τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας είναι από παλάμη» λέει ο ιατροδικαστής Καρακούκης Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Για δεύτερη μέρα κατέθεσε ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης, στη δίκη ενώπιον του ΜΟΔ της Ρούλας Πισπίριγκου για τον θάνατο των δύο μικρότερων κοριτσιών της.

Όπως εκτιμά, οι εκδορές που εντοπίστηκαν στο πρόσωπο της Μαλένας Δασκαλάκη, είναι αποτέλεσμα πίεσης που ασκήθηκε από χέρι, επαναλαμβάνοντας ότι τα ευρήματα που έχουν εντοπιστεί από τον ιατροδικαστικό έλεγχο, παραπέμπουν σε ασφυξία που υπέστη η Μαλένα, εντός του Νοσοκομείου Παίδων και δίνοντας απαντήσεις σχετικά με τις εκδορές που εμφανίζονται στο πρόσωπο του παιδιού.

«Είναι από πίεση, είναι εν ζωή γενόμενο, θα μπορούσε να προέλθει από χέρι, από παλάμη» είπε ο κ. Καρακούκης, απορρίπτοντας την εκδοχή να οφείλονται στη μάσκα της ΚΑΡΠΑ τα σημάδια. Ο κ. Καρακούκης, με απούσα την κατηγορουμένη από το εδώλιο, απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου αν θα μπορούσε να έχει τραυματιστεί κατά την ΚΑΡΠΑ η Μαλένα, είπε: «Η μάσκα είναι από σιλικόνη και είναι και πιο πλατιά. Άρα ακόμη και αν υποθέσουμε ότι προκάλεσε τραύματα, αυτά δεν θα ήταν σε αυτά τα σημεία στο πρόσωπο του παιδιού». 

Δίκη Πισπιρίγκου: «Όταν ξεκίνησε η ΚΑΡΠΑ, το παιδί ήταν νεκρό»

Επίσης, κατέθεσε πως όταν ξεκίνησε η ΚΑΡΠΑ «ήταν νεκρό το παιδί, ήταν νεκρό μισή ώρα πριν. Τι τραύμα να δημιουργηθεί; Δεν είχαμε κυκλοφορία αίματος, η καρδιά του παιδιού είχε σταματήσει, δεν υπήρχε τίποτα. Οι εκδορές στη Μαλένα έχουν προκληθεί με γυμνά νύχια. Είναι κόκκινες, άρα είναι εν ζωή αντίδραση», τονίζοντας πως ο ασφυκτικός θάνατος δεν αφήνει κακώσεις σε μικρά παιδιά καθώς δεν μπορούν να αντιδράσουν, όπως αντιδρά ένας ενήλικας.

Τέλος επανέλαβε ότι ως αιτία θανάτου της Μαλένας όχι μόνο δεν υφίσταται θέμα ηπατικής ανεπάρκειας, αλλά ούτε καν ζήτημα φλεγμονής. Ο κ. Καρακούκης εξήγησε πως ούτε ίκτερο στα μάτια εμφάνισε η Μαλένα, εύρημα το οποίο θα ήταν ενδεικτικό ηπατικής ανεπάρκειας, αλλά ούτε καν φλεγμονή, καθώς η όλη εικόνα της και οι εξετάσεις της πριν πεθάνει ήταν καλές: «Το είχαν ακροαστεί το παιδί και το είχαν εξετάσει. Δεν βρήκαν τίποτα… δεν είχε κανένα παθολογικό εύρημα, ούτε τοξικολογικό. Έχουμε όμως τα υπόλοιπα ευρήματα - συμφόρηση, κενωτοπιώδη εκφύλιση, κυάνωση και κακώσεις. Όλα αυτά τα στοιχεία, συνδυαζόμενα, παραπέμπουν μόνο σε ασφυκτικό θάνατο» είπε, αποκλείοντας παθολογικά αίτια.

Με πληροφορίες από ΑΕΠ ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλάδες: Το πολεοδομικό για εκτός σχεδίου δόμηση που δίχασε Μύκονο και Σαντορίνη

Ελλάδα / Ακίνητα εκτός σχεδίου: Ο γγ Χωροταξίας εξηγεί αν η δόμηση σε οικόπεδα 8 στρεμμάτων επεκτείνεται και αλλού μετά τη Μύκονο και Σαντορίνη

Στους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων η δόμηση δεν επιτρέπεται, εκτός κι αν πρόκειται για εκτός σχεδίου οικόπεδα με εμβαδόν τουλάχιστον 8 στρέμματα
LIFO NEWSROOM