Νέα μυστηριώδης ασθένεια εμφανίστηκε στην Ασία

Νέα μυστηριώδης ασθένεια εμφανίστηκε στην Ασία Facebook Twitter
0

Μια νέα ασθένεια, η οποία προκαλεί ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος αναγνωρίστηκε στην Ασία τα αίτιά της οποίας παραμένουν άγνωστα και επομένως και η θεραπεία καταπολέμησης της.

Συνολικά 100 ασθενείς που ζουν στην Ασία εξετάστηκαν στο πλαίσιο μελέτης του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων.

Όπως όλα δείχνουν η ασθένεια είναι μια νέα μορφή επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας, δηλαδή εμποδίζει το ανοσοποιητικό σύστημα να αμύνεται κατά των παθογόνων παραγόντων.

Οι ασθενείς δεν είχαν οικογενειακό ιστορικό ανάλογων συμπτωμάτων, γεγονός που οδηγεί τους επιστήμονες στην πεποίθηση πως η νέα ασθένεια πιθανότατα δεν οφείλεται σε ένα μεμονωμένο γονίδιο.

Επίσης το γεγονός πως όλα τα κρούσματα αφορούν Ασιάτες, κάνει τους επιστήμονες να υποθέτουν πως οφείλεται σε ένα συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων και δεν αποκλείεται να πυροδοτείται από κάποιου είδους λοίμωξη στην παιδική ηλικία.

Η νέα ασθένεια προκαλεί ανοσοανεπάρκεια όπως το AIDS.

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί πως ο ιός HIV επιτίθεται στα Τ-κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία όμως παραμένουν ανέπαφα στη νέα ασθένεια.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι οι περισσότεροι ασθενείς παράγουν παθολογικά αντισώματα που μπλοκάρουν μια ουσία που παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ο παράγοντας που προκαλεί την παραγωγή αυτών των ασυνήθιστων αντισωμάτων παραμένει  όμως ακόμα άγνωστος, η νέα ασθένεια πάντως δεν φαίνεται όμως να είναι μεταδοτική.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ