Γερμανία: Μυστική συνάντηση ακροδεξιών του AfD με νεοναζί στην Ελβετία

Γερμανία: Μυστική συνάντηση ακροδεξιών του AfD με νεοναζί στην Ελβετία Facebook Twitter
Ο συμπρόεδρος της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) Tino Chrupalla (L) και η αντιπρόεδρος του AfD Alice Weidel / Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Νέα μυστική συνάντηση με νεοναζί είχαν στην Ελβετία στελέχη του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος AfD  - μεταξύ αυτών και με εκπροσώπους του κινήματος «Αίμα και Τιμή» (Blood & Honour), το οποίο είναι απαγορευμένο στην Γερμανία.

Τη συνάντηση αποκαλύπτει ο ιστότοπος ερευνητικής δημοσιογραφίας Correctiv, δημοσιογράφος του οποίου κατάφερε να παρεισφρήσει στους κύκλους των συμμετεχόντων. Σύμφωνα με τον Correctiv, στα μέσα Δεκεμβρίου ο ομοσπονδιακός βουλευτής Ρότζερ Μπέκαμπ και η κρατιδιακή βουλευτής του Βρανδεμβούργου Λένα Κοτρέ συναντήθηκαν στην Ελβετία με μέλη ακροδεξιών εξτρεμιστικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων του κινήματος «Αίμα και Τιμή», της ακροδεξιάς ελβετικής ομάδας «Junge Tat» και των τοπικών οργανώσεων της νεολαίας της ΑfD από την Βάδη-Βυρτεμβέργη και από το Λέραχ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η Λένα Κοτρέ ανέπτυξε σε λεπτομέρειες την θεωρία της περί μετανάστευσης, υποστηρίζοντας ακόμη και την ανάκληση της ιθαγένειας από πολιτογραφημένους Γερμανούς οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με το νόμο. Η ίδια ζήτησε επίσης «να ιδιωτικοποιηθεί η βιομηχανία των απελάσεων» και να χρησιμοποιείται δείγμα DNA για τον προσδιορισμό της προέλευσης των μεταναστών, ενώ παραδέχθηκε και ότι στο εσωτερικό της AfD υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το ενδεχόμενο απαγόρευσης του κόμματος.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας και φωτογραφίες μόνο για νεοναζιστικά μέσα

Όπως σημειώνει το Correctiv, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και κάποιοι από τους συμμετέχοντες μεταφέρθηκαν στον χώρο από μυστικό σημείο συνάντησης. Φωτογραφήθηκαν κρυφά και μόνο για τα μέσα ενημέρωσης «Recherche Nord», τα οποία ήταν επίσης υπεύθυνα και για την αναγνώριση των μελών της οργάνωσης «Blood and Honour».

Ο ίδιος ιστότοπος είχε αποκαλύψει τον περασμένο Ιανουάριο την συνάντηση που είχαν πραγματοποιήσει στο Πότσνταμ του Βρανδεμβούργου τον Νοέμβριο του 2023 στελέχη της AfD με εκπροσώπους νεοναζιστικών οργανώσεων από την Αυστρία και άλλες χώρες. Αντικείμενο εκείνης της συνάντησης ήταν το «Σχέδιο Μαδαγασκάρη» για υποχρεωτική απέλαση εκατομμυρίων μεταναστών, ακόμη και με γερμανικό διαβατήριο, σε κάποια χώρα του εξωτερικού, η οποία θα τους φιλοξενούσε με οικονομικό αντάλλαγμα.

Πώς αποκάλυψε τη συνάντηση με undercover δημοσιογράφο το Correctiv

«Μπήκαμε με έναν δημοσιογράφο μας σε μια συνάντηση που είχαν ένας βουλευτής της Bundestag, o Ρότζερ Μπέκαμπ, μια κρατιδιακή βουλευτής του Βρανδεμβούργου με νεοναζί στην Ελβετία. Μεταξύ άλλων, υπήρχαν μέλη του κινήματος Blood and Honour, ενώ κόσμο είχε προσκαλέσει η ελβετική νεοναζιστική ομάδα Junge Tat», αναφέρει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD ο επικεφαλής του Correctiv Ζαν Πέτερς. 

Και οι δύο οργανώσεις θεωρούνται βίαιες και παρακολουθούνται από τις αρχές και στις δύο χώρες. Ο δημοσιογράφος Τομπίας Γκίνσμπουργκ, ο οποίος βρέθηκε στην συνάντηση της Ελβετίας, δήλωσε στο ARD ότι εδώ και καιρό παρατηρεί ότι οι ακροδεξιές απόψεις δεν υιοθετούνται πλέον μόνο από νεοναζιστικές ομάδες, αλλά μεταλλάσσονται σε κυρίαρχο ρεύμα στην κοινωνία, με την βοήθεια της AfD. «Νομίζω ότι αυτό που βλέπουμε πλέον είναι πάνω από όλα μια εκτεταμένη έλλειψη αναστολών. Το θέμα δεν είναι πια αν η ΑfD είναι ακροδεξιά, αλλά περισσότερο το γεγονός ότι εξακολουθεί να διακρίνεται από μια κλασική νεοναζιστική ομάδα. Υπάρχει μια νέα πραγματικότητα, η AfD λέει ότι είναι απλώς επικριτές της μετανάστευσης». 

Ο κ. Γκίνσμπουργκ δηλώνει ακόμη ότι ο ομοσπονδιακός βουλευτής της AfD Ρότζερ Μπέκαμπ διαφήμιζε στην συνάντηση τις ευκαιρίες απασχόλησης στα βουλευτικά γραφεία της AfD στην Bundestag, προκειμένου, όπως έλεγε, «να υπάρξουν χρήματα για άλλα πράγματα, τα οποία θα εξυπηρετούν τους πολιτικούς σκοπούς» του κόμματος.

Το ARD επισημαίνει ακόμη ότι η AfD δεν έχει απαντήσει σε αίτημά του να σχολιάσει τις αποκαλύψεις του Correctiv.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Το ροζ τρίγωνο που σήμερα είναι σύμβολο των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+, στη ναζιστική Γερμανία χρησιμοποιήθηκε για να αναγνωρίζουν τους ομοφυλόφιλους άνδρες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης
LIFO NEWSROOM
Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Διεθνή / Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι πρόκειται να απαγορεύσει το TikTok, μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός 14χρονου μαθητή στη διάρκεια καυγά κοντά σε σχολείο στα Τίρανα
LIFO NEWSROOM
Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διεθνή / Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία
LIFO NEWSROOM