Μητσοτάκης: Φάρος σταθερότητας η Ελλάδα σε έναν ασταθή κόσμο

Μητσοτάκης: Φάρος σταθερότητας η Ελλάδα σε έναν ασταθή κόσμο Facebook Twitter
Κυριάκος Μητσοτάκης/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και αυτοπεποίθησης κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου αγιασμού των υδάτων στη Δεξαμενή Κολωνακίου, όπου παρευρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Στη δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στην απώλεια του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, καθώς και στη δοκιμασία της υγείας του αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου.

«Η ηλιόλουστη Ελλάδα γιορτάζει με λαμπρότητα τα Θεοφάνια, αντλώντας δύναμη και ελπίδα από το μήνυμά τους, σε έναν κόσμο ταραγμένο με πολέμους στην ευρύτερη γειτονιά μας και με την εσωτερική πολιτική σκηνή να σκιάζεται από την απώλεια του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, αλλά και τη μεγάλη δοκιμασία του αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου. Προσευχόμαστε για αυτόν, όπως κι αυτός πάντα προσεύχεται για εμάς εδώ και πολλές δεκαετίες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, εστιάζοντας στη θέση της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας.

«Το μήνυμα των Φώτων είναι, στον πυρήνα του, ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και αυτοπεποίθησης. Και πράγματι η Ελλάδα σήμερα είναι ένας φάρος σταθερότητας σε έναν ασταθή κόσμο και μια χώρα η οποία, παρά τις δυσκολίες, δρομολογεί την πρόοδο σε ένα γενικότερο περιβάλλον καθήλωσης».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε: «Ας κρατήσουμε αυτό το μήνυμα αισιοδοξίας. Θέλω να ευχηθώ από καρδιάς χρόνια πολλά, υγεία, ευτυχία και καλή χρονιά».


 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM