Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς απέρριψε κατηγορηματικά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί απόκτησης του ελέγχου της Λωρίδας της Γάζας από τις ΗΠΑ, όπως και τις επανειλημμένες δηλώσεις του για αναγκαστική μεταφορά των Παλαιστινίων εκτός της πατρίδας τους.
«Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και η παλαιστινιακή ηγεσία απορρίπτουν κατηγορηματικά τις δηλώσεις για την απόκτηση της Λωρίδας της Γάζας και τον εκτοπισμό των Παλαστινίων από την πατρίδα τους», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Παλαιστίνιου προέδρου.
Η απάντηση στις αμερικανικές δηλώσεις για εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη Γάζα, σημειώνει ο Αμπάς, είναι ότι «δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα του λαού μας».
Τουρκία: «Απαράδεκτο» το σχέδιο του Τραμπ για τη Γάζα
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν χαρακτήρισε σήμερα «απαράδεκτο» το σχέδιο του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να μετακινήσει τον πληθυσμό της λωρίδας της Γάζας.
«Η δήλωση του Τραμπ για τη Γάζα είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο Φιντάν σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. «Το να απελαθούν (οι Παλαιστίνιοι) από τη Γάζα είναι ένα ζήτημα που δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε εμείς ούτε οι χώρες της περιοχής. Δεν υπάρχει καν περίπτωση να το συζητήσουμε», επέμεινε.
Σύμφωνα με τον Φιντάν, οποιαδήποτε σχέδια να αφεθούν οι Παλαιστίνιοι «έξω από την εξίσωση» θα οδηγήσει σε περισσότερη σύγκρουση. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα επανεξετάσει τα μέτρα που έχει λάβει εναντίον του Ισραήλ -ανάκληση πρεσβευτή, διακοπή των εμπορικών σχέσεων-, αν οι φόνοι Παλαιστινίων σταματήσουν και αλλάξουν οι συνθήκες ζωής τους.