Στο Χάρβαρντ πρόκειται να βρεθεί το εαρινό εξάμηνο ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να δώσει μία σειρά διαλέξεων και σεμιναρίων στους φοιτητές του ενός εκ των κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου.
Ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με την ανακοίνωση του Χάρβαρντ, με την ιδιότητα του πρώην πρωθυπουργού θα δώσει μία σειρά διαλέξεων και σεμιναρίων σε θέματα πολιτικής στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών Minta de Gunzburg του πανεπιστημίου Χάρβαρντ(CES) και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (CHS), κατά το εαρινό ακαδημαϊκό εξάμηνο, ενώ θα πραγματοποιήσει και συναντήσεις με σημαντικούς πανεπιστημιακούς στα δύο campus του Πανεπιστημίου στη Βοστώνη και στην Ουάσιγκτον.
«Τιμή μας να φιλοξενούμε τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ως πρωθυπουργός συμμετείχε και βίωσε μερικές από τις πιο καθοριστικές στιγμές στην ιστορία της Ευρώπης του 21ου αιώνα.
»Θα μας επιτρέψει να μάθουμε από την εμπειρία του στις υψηλού επιπέδου πολιτικές διαπραγματεύσεις» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τoυ Χάρβαρντ.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο βιογραφικό που παραθέτει η ανακοίνωση του πανεπιστημίου για τον «νεότερο αρχηγό κόμματος στην ιστορία της Ελλάδας», περιγράφεται όλη η πολιτική του διαδρομή από τις μαθητικές κινητοποιήσεις, την ανάληψη της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ το 2008 έως την εκλογή του στην πρωθυπουργία της χώρας και τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.