Ποσοστό ρεκόρ της ανεργίας στην Ευρωζώνη

Ποσοστό ρεκόρ της ανεργίας στην Ευρωζώνη Facebook Twitter
1

Κόκκινο χτύπησε η ανεργία στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

 

Η ανεργία στα 17 κράτη της Ευρωζώνης έφτασε τον Αύγουστο το 11,4%, ποσοστό ρεκόρ στην ιστορία της νομισματικής ένωσης. Πρόκειται μάλιστα για το υψηλότερο ποσοστό από το 1995!

 

Αποτέλεσμα της συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη, λόγω της κρίσης χρέους, είναι η αναβλητικότητα στον τομέα των επενδύσεων. Οι αρνητικές προοπτικές για την Ευρωπαϊκή οικονομία έχουν αναγκάσει ακόμα και μεγάλες γαλλικές ή γερμανικές εταιρίες σε στάση αναμονής, καθώς επίσης και σε απολύσεις εργαζομένων.

 

«Δεν υπάρχει πολύ απλά αρκετή ανάπτυξη στην Ευρωζώνη για να δημιουργήσει επαρκείς θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Τόμας Κόστεργκ, οικονομολόγος βρετανικής τράπεζας. «Ανησυχητική είναι επίσης η τάση για αύξηση της ανεργίας και σε χώρες του πυρήνα, όπως η Γερμανία, οι οποίες ήταν κάπως προφυλαγμένες από αυτόν τον κίνδυνο μέχρι σήμερα», συμπλήρωσε.

 

Το ποσοστό ανεργίας ανέβηκε για έκτο μήνα στη σειρά στη Γερμανία, φτάνοντας το 5,5%. Στη Γαλλία το ποσοστό αυτό έχει ξεπεράσει πια το 10% και έχει φτάσει το 10,6%, ενώ στην Ισπανία η ανεργία έχει φτάσει το δραματικό 25,1%, που είναι το υψηλότερο όλων των χωρών τςη Ευρωζώνης.

 

Για το μήνα Σεπτέμβριο τα στοιχεία δείχνουν περαιτέρω αύξηση του αριθμού των ανέργων, οι οποίοι θα φτάσουν τους 18,2 εκατομμύρια ανθρώπους.

 

 

 

 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ε και; Ευρώ δε θέλαμε; Με το ευρώ υποτίθεται θα μπαίναμε σε μια νέα Ευρώπη, προφανώς εννοούσαν την Ευρώπη της ανεργίας, της ανισότητας και της τραπεζοκρατίας, οπότε δίκιο είχαν εν μέρει.