Ζητάνε και πάλι νέα σφαγή στα εργασιακά

Ζητάνε και πάλι νέα σφαγή στα εργασιακά Facebook Twitter
3

Και πάλι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και δραστική περικοπή των αποζημιώσεων των απολύσεων, ζητούν οι εκπρόσωποι της Τρόικα που έθεσαν σήμερα τις απαιτήσεις τους, στο τραπέζι της συνάντησης με τον υπουργό Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν μείωση των αποζημιώσεων, διευθέτηση χρόνου εργασίας και επαναπροσδιορισμό  του τρόπου υπολογισμού των κατώτατων ορίων του μισθού. Θεωρούν επίσης ως δεδομένη την κατάργηση των τριετιών που αυξάνουν το μισθό των εργαζομένων κατά 9% ανά τριετία. Πληροφορίες που διαρρέουν από το υπουργείο, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση παλεύει για να μην καταργηθεί η αύξηση λόγω τριετιών αλλά τουλάχιστον να πάει στο 5% από 9%.  

Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την Τρόικα, οπ κ. Βρούτσης έκανε την εξής δήλωση που διαφέρει από πρόσφατες για «όχι άλλες αλλαγές στα εργασιακά», αφού ουσιαστικά τώρα φαίνεται να προστατεύει μόνο την αποζημίωση λόγω απόλυσης.

Η δήλωση του υπουργού:

«Έγινε μία εκτενής συζήτηση για μείζονα ζητήματα διαρθρωτικών αλλαγών που απασχολούν το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Συζητήσαμε το θέμα του κατώτατου μισθού, το ζήτημα της αναβάθμισης και θωράκισης του ΣΕΠΕ καθώς και την αξιολόγησή του από το ILO, το ζήτημα των ενεργητικών πολιτικών για την απασχόληση και την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, όπως και το θέμα της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους θέμα το οποίο μας απασχολεί και εμάς ως κυβέρνηση.

Τέλος, τέθηκε το θέμα της μείωσης του κόστους αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, ένα ζήτημα για το οποίο είναι γνωστή η θέση μας ότι δεν κρίνουμε το χρόνο ώριμο για να ανοίξει».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ