Δύο Έλληνες άνεργοι πουλάνε τον χρόνο τους online

Δύο Έλληνες άνεργοι πουλάνε τον χρόνο τους online Facebook Twitter
7

Την φαντασία και τη δημιουργικότητα των Ελλήνων, επιδιώκουν να κάνουν γνωστες παγκοσμίως δύο άνεργοι, 28χρονοι Ελληνες. Σκέφτηκαν λοιπόν έναν τρελό τρόπο για να εκμεταλευτουν τον ελεύθερο χρόνο τους: Να τον πουλήσουν online.

Έτσι έφτιαξαν ένα site, το clockular.com, με ένα online ρολόι το οποίο φιλοδοξούν να κάνουν το πιο ακριβό παγκοσμίως στην ιστορία και ισως να διεκδικήσει και κάποιο ρεκορ.


Για να το πετύχουν αυτό αποφάσισαν να πουλήσουν κάθε δευτερόλεπτο του ρολογιού σε διαφημιζόμενους αλλά και ιδιώτες, δίνοντας τους την δυνατότητα να εκμεταλευτούν την ιδιοκτησια χρόνου τους προβάλλοντας στο ρολόι μια φωτογραφία με ένα link (είτε του website τους, είτε σελίδα σε social networks κτλ.).

Ο συνολικός χρόνος προς πώληση είναι ένα έτος και η ιδέα είναι αν κάποια στιγμή πουληθούν όλα τα δευτερόλεπτα του έτους, το ρολόι σταματάει να δέχεται νέους αγοραστές και ο κάθε ιδιοκτήτης χρόνου έχει την προσωπική του παγκόσμια ώρα που θα του ανήκει και θα εμφανίζεται για πάντα. Μέχρι τότε όμως οι κάτοχοι χρόνου εμφανίζονται (ανάλογα με το χρόνο τους) κατα σειρά και επαναλαμβανόμενα.

Εκτός της προβολής που υπόσχονται οι δημιουργοί στους αγοραστές, σε περίπτωση που καταφέρουν να τραβήξουν τα βλέματα με την τρελή ιδέα τους, δίνουν την δυνατότητα σε κάποιους να κάνουν ένα διαχρονικό δώρο σε κάποιον στέλνοντας του χρόνο σε συσκευασία δώρου.


Το site είναι στα Αγγλικά καθώς επιθυμία των δημιουργών είναι φυσικά να απευθυνθούν σ'ολο τον κόσμο, καθώς η ώρα είναι για όλους.

H τιμή του δευτερολέπτου είναι 0,10$.

Αν και το ρολόι μετρα κάποιες μέρες λειτουργίας, προσπαθειες promotion δεν εχουν γίνει ακόμα και οι δύο Ελληνες δηλώνουν πως τις επόμενες μέρες θα δουλέψουν πάνω στο design του site το οποιο σκοπεύουν να βελτιώσουν. 

Τech & Science
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα αιματολογική εξέταση προβλέπει κίνδυνο για ασθένειες σε παιδιά

Τech & Science / Νέα αιματολογική εξέταση προβλέπει κίνδυνο για ασθένειες σε παιδιά

Η εξέταση μπορεί να πραγματοποιηθεί με εξοπλισμό που χρησιμοποιείται ευρέως για τον έλεγχο του πλάσματος αίματος σε βρέφη, καθιστώντας εφικτό για τους γιατρούς να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια ασθενειών και να παρέχουν έγκαιρες θεραπείες
LIFO NEWSROOM
Ο θηλασμός ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μικροβιώματος και της υγείας των πνευμόνων

Τech & Science / Ο θηλασμός ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μικροβιώματος και της υγείας των πνευμόνων

Τα δεδομένα μελέτης επέτρεψαν στους ερευνητές να αποσυνδέσουν την επίδραση του θηλασμού στο μικροβίωμα του βρέφους από μια σειρά άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων
LIFO NEWSROOM
Είχε η Γη δακτύλιο όπως ο Κρόνος; - Τι αποκαλύπτουν οι κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη

Τech & Science / Είχε η Γη δακτύλιο όπως ο Κρόνος; - Τι αποκαλύπτουν οι κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη

Επιστήμονες θεωρούν ότι οι ανώμαλες θέσεις των κρατήρων πρόσκρουσης, τα συντρίμμια μετεωριτών σε ιζηματογενή πετρώματα, τα τσουνάμι και η σύντομη έκθεση μετεωριτών σε διαστημική ακτινοβολία σχετίζονται
LIFO NEWSROOM
Έρχονται αλλαγές στο Instagram με στόχο την προστασία των εφήβων

Διεθνή / Έρχονται αλλαγές στο Instagram με στόχο την προστασία των εφήβων

Η εφαρμογή θα εμποδίζει τους εφήβους να βλέπουν ευαίσθητες φωτογραφίες και βίντεο - Οι γονείς θα βλέπουν σε ποιους λογαριασμούς στέλνει μηνύματα το παιδί τους - Οι έφηβοι θα λαμβάνουν επίσης μια ειδοποίηση για έξοδο από την εφαρμογή μετά από 60 λεπτά χρήσης κάθε μέρα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Δεν θα το έλεγα ευρηματικό.Πρόκειται για παραλλαγή του http://www.milliondollarhomepage.com/ που είχε κάνει ένας 21χρονος Άγγλος to 2005, πουλώντας 1 εκατομμύριο pixels προς $1 έκαστο.
Προφανώς στηρίζονται στην φήμη μιας τρελής ιδέας και ενός διάσημου ρολογιού τα παιδιά, αν αυτό καταφέρει να γίνει γνωστό από στόμα σε στόμα.Και όπως λέει σωστα το άρθρο στην αρχή "στην εποχή των social media όλα είναι πιθανά". Από περιέργεια και μόνο θα μπουν να το δουν και θα ξαναμπούν πολλές φορές για να βλέπουν αν τελικά μπορεί να πιάσει και πώς πάει το concept.Αρκεί βέβαια να καταφέρουν να το κάνουν να συζητείται ανα τον κόσμο.