Στο στόχαστρο ο Βενιζέλος για τη λίστα

Στο στόχαστρο ο Βενιζέλος για τη λίστα Facebook Twitter
0

Στο στόχαστρο των κομμάτων βρέθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για το γεγονός ότι είχε την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» στο συρτάρι του και την παρέδωσε μετά από μια εβδομάδα αναζήτησής της. Παρότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικαλέστηκε το μη νόμιμο τρόπο απόκτησης της λίστας, άρα και τη μη δυνατότητα αξιοποίησης της, χθες η δημοσιογράφος του δικαστικού ρεπορτάζ της ΝΕΤ Άννα Κανδύλη, υπενθύμισε ότι σε προϊόντα τηλεφωνικών υποκλοπών στηρίχθηκε και η αποκάλυψη του παραδικαστικού κυκλώματος. Όπως είπε η δημοσιογράφος, ο Άρειος Πάγος έχει αποφασίσει ότι τα προιόντα υποκλοπής μπορούν να χρησιμοποιηθούν, όταν πρόκειται για κακούργημα. Επίσης ο κ. Βενιζέλος στη χθεσινή ανακοίνωση του δεν εξηγεί γιατί είχε στην κατοχή του τη λίστα, απλώς διάφορες αιτιολογήσεις διαρρέονται από το περιβάλλον του.

«Πλάκα μας κάνει ο κ. Βενιζέλος; Για Γερμανούς, Ισπανούς, Γάλλους κ.λπ. η λίστα Φαλτσιάνι απέδωσε δισεκατομμύρια σε πρόστιμα. Εκεί τα αντίστοιχα ΣΔΟΕ δεν είχαν κανένα κόλλημα να γεμίσουν τα ταμεία τους με περίπου 10 δισ. ευρώ, χωρίς να σκεφθούν αν η λίστα τους είναι προϊόν υποκλοπής ή όχι. Για μας γιατί θα πρέπει να είναι προϊόν υποκλοπής, άρα άχρηστη όταν πολύ περισσότερο παραδόθηκε επίσημα από την τότε Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ στον τότε Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου;» διερωτήθηκε ο κ. Κουίκ, από τη μεριά των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Από την πλευρά της, η ΔΗΜΑΡ, σχολίασε την αξιοποίηση της λίστας από άλλες χώρες που έβαλαν στα ταμεία τους δισεκατομμύρια ευρώ και την απραξία της χώρας μας, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου, αποφασίστηκε να μην αξιοποιηθεί η λίστα επειδή ήταν προιόν υποκλοπής, άρα μη νόμιμη. «Με το ''μη νόμιμο αρχείο'', η Ισπανία εισέπραξε 6 δισ. ευρώ, η Ιταλία 570 εκατομμύρια ευρώ, ενώ 4.200 Γάλλοι προσήλθαν 'αυτοβούλως' και τακτοποίησαν τις οικονομικές εκκρεμότητες με τις φορολογικές αρχές», επεσήμανε ο κ. Τσούκαλης, «στην Ελλάδα της νομιμότητας, όμως, όχι μόνο δεν εισπράχθηκε ούτε ένα ευρώ, αλλά αναζητείται η λίστα. Οι εξηγήσεις καθίστανται πλέον επιτακτικές», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

«Επί δύο χρόνια, δύο υπουργοί Οικονομικών είχαν στα χέρια τους τη λίστα Λαγκάρντ με τους φοροφυγάδες μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία, χωρίς να αισθανθούν την ανάγκη να ενημερώσουν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, χωρίς να πράξουν το αυτονόητο, να ζητήσουν δηλαδή την έγκριση της Επιτροπής ώστε να προχωρήσει το ΣΔΟΕ στη διενέργεια έρευνας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επονείδιστη και παράνομη για τους εργαζομένους χαρακτήρισε το ΚΚΕ την καπιταλιστική κερδοφορία και εξαγωγή κεφαλαίων, έστω και αν έγινε τηρώντας του νόμους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της Ε.Ε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM