Τα 600 δις της εθνικής σωτηρίας περιμένουν ένα νεύμα

Τα 600 δις της εθνικής σωτηρίας περιμένουν ένα νεύμα Facebook Twitter
1

Οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, δημιουργούν ακόμη ελπίδες για τη σωτηρία από το βάρος του χρέους, μέσω της οργάνωσης E.N.D που προσφέρει την εθνική ανάσταση τόσο απλά και εύκολα, που κάνει την ιστορία να μοιάζει απίστευτη.

 Η ιστορία που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου, με τις περίφημες μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, επανήλθε στην επικαιρότητα με την εμφάνιση σε κανάλι της Κρήτης, ομογενών που υποστήριζαν ότι έχουν στην άκρη περίπου 600 δις δολάρια και είναι έτοιμοι να σώσουν τη χώρα αλλά υπό κάποιους όρους. Έχουν όμως και περίπου 50 δις κρατήσει για την αδελφή Κύπρο που επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα.

Η υπόθεση του οργανισμού E.N.D (End National Debt -Τέλος στο Ελληνικό Χρέος),   πήρε διαστάσεις και οι εκπρόσωποι του πύκνωσαν τις εμφανίσεις τους, αφού άρχισαν να τους φωνάζουν τα κανάλια, το ένα μετά το άλλο.

Εκεί οι επικεφαλής Λαμπράκης και Αρτέμης Σώρρας (ο οποίος υποστηρίζει ότι κατέχει ομόλογο της Τράπεζας της Ανατολής αξίας 670 δις), επαναλαμβάνουν ότι τα χρήματα βρίσκονται υπό μορφή ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου σε καναδικές τράπεζες και είναι άμεσα διαθέσιμα, όχι μόνο για να σωθεί η πατρίδα αλλά και να ευημερήσει. Δεν τα χαρίζουν, τα δανείζουν. Ο χρόνος αποπληρωμής θα είναι 100 χρόνια και το επιτόκιο μόλις 0,5%.

Ο όρος για να τρέξει το ρευστό στη στεγνή πατρίδα, ένας και μοναδικός. Να διενεργηθεί πλήρης λογιστικός έλεγχος στα έσοδα και τα έξοδα του ελληνικού κράτους για να μην υπάρξει κατασπατάληση των πόρων αυτών! Μάλιστα, αν δεν φτάσουν τα λεφτά και αγχωθούμε, η οργάνωση έχει κι άλλα.

Ο ιατρός στον επάγγελμα,  κ. Λαμπράκης σε συνέντευξη του μάλιστα σε κανάλι της Κρήτης υποστήριξε ότι  ανάλογη πρόταση  έγινε και στην Κύπρο-μετά μάλιστα από επίσημη πρόσκληση του κ. Χριστόφια-, και ήταν να της δοθούν τα 50 δις με επιτόκιο μόλις 1%. Αυτό αναστάτωσε την κυρία Λαγκάρντ που πήγε απρόσκλητη και απρογραμμάτιστα στο νησί, μάλλον βλέποντας ότι χάνει το παιχνίδι ενώ όταν το έμαθαν οι Ρώσοι έτρεξαν και αυτοί να κάνουν ακριβώς την ίδια πρόταση στο Χριστόφια. 50 δις δάνειο με 1% επιτόκιο.  

Για την Ελλάδα, η οργάνωση απαιτεί στις εμφανίσεις της, επιτέλους μια απάντηση από την κυβέρνηση. Χθες, ο επικεφαλής της ήταν μαζί με το νομικό της σύμβουλο  στο EXTRA, όπου ανέπτυσσαν τις προτάσεις τους, σήμερα ο Παπαδάκης, τους είχε στον Αντέννα, βλέποντας ότι γενικώς η υπόθεση, ακόμη κι αν δεν έχει κάτι για την πατρίδα, έχει τηλεοπτικό ψωμί.

Στην εκπομπή, καλεσμένος ήταν και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος πήρε την υπόθεση στα χέρια του. Ως πρόεδρος της Επιτροπής για τον Απόδημο Ελληνισμό επικοινώνησε με τις οργανώσεις των απόδημων Ελλήνων σε ΗΠΑ και Καναδά ώστε να πληροφορηθεί κάτι παραπάνω για τους κ.κ. Λαμπράκη και Σώρρα. Η επικοινωνία του Αδώνιδος κατέληξε, σύμφωνα με τον ίδιο, στο συμπέρασμα ότι οι δύο ευεργέτες, είναι παντελώς άγνωστοι στον κλειστό κύκλο των ομογενών. Μάλιστα οι πληροφορίες για τον κ. Μανώλη Λαμπράκη δεν ήταν και οι καλλίτερες αφού το 1995 είχε καταδικαστεί από το αμερικανικό δημόσιο για φοροδιαφυγή 900 χιλιάδων δολαρίων.

 Σχετικό ερώτημα ετέθη και χθες στον κ. Λαμπράκη στην εμφάνιση του στο EXTRA,και ο ίδιος αποδέχτηκε την ποινή. Όμως, όπως είπε, η καταδίκη ήταν για χρέος της καρκινοπαθούς αδελφής του, το οποίο φορτώθηκε για να μην υποφέρει εκείνη περισσότερο. Στην ίδια εκπομπή παρενέβη τηλεφωνικά και ομογενής γιατρός από τη Νέα Υόρκη που αμφισβήτησε τον κ. Λαμπράκη, ο οποίος τον απείλησε με μήνυση. Ο Άδωνις πάντως αμφισβητεί τη σωτηρία, παρομοιάζοντας τους συγκεκριμένους ομογενείς ως άλλους Τσάκες, ενώ όσοι πιστεύουν στις προθέσεις και στην τσέπη των εθνικών σωτήρων, έχουν ήδη σχηματίσει την άποψη ότι εξυφαίνεται άλλη μια συνομωσία σκοτεινών κέντρων, απέναντι σε ανθρώπους που θέλουν να σώσουν την πατρίδα. Κι αυτό γιατί τα ξένα κέντρα βολεύει να σκλαβώσουν την Ελλάδα και να παραμένει χρεωμένη και έρμαιο στα νύχια των δανειστών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ