Ισπανία: Ποινή φυλάκισης ενός έτους σε οπαδό για ρατσιστική επίθεση σε ποδοσφαιριστή

Ισπανία: Ποινή φυλάκισης ενός έτους σε οπαδό για ρατσιστική επίθεση σε ποδοσφαιριστή Facebook Twitter
Ο Κάρλος Ακαπό έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης το 2022 / Φωτ: Getty Images
0

Ένας άνδρας ο οποίος έκανε ρατσιστική επίθεση στον ποδοσφαιριστή της ισπανικής ομάδας Κάντιθ, Κάρλος Ακαπό, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στη Γρανάδα, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους από ισπανικό δικαστήριο.

Ο οπαδός, στον οποίο επιβλήθηκε επίσης 14μηνη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, καταγράφηκε από την κάμερα να κάνει χειρονομίες που παραπέμπουν σε μαϊμού προς τον Ακαπό, ο οποίος είναι μαύρος, κατά τη διάρκεια αγώνα της Κάντιθ στη Γρανάδα τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Ακαπό, ο οποίος τώρα αγωνίζεται στη βραζιλιάνικη ομάδα Amazonas, χειροκρότησε την είδηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η La Liga, όπως ονομάζεται η πρώτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, η οποία κατήγγειλε τότε την κακοποίηση στις ισπανικές αρχές, χαιρέτισε επίσης την ετυμηγορία.

«Η La Liga ενημερώθηκε για την καταδίκη του οπαδού που απηύθυνε ρατσιστικές προσβολές στον παίκτη Κάρλος Ακαπό κατά τη διάρκεια του αγώνα Γρανάδα - Κάντιθ στις 28 Φεβρουαρίου 2022», ανέφερε σε ανακοίνωσή της στον λογαριασμό της στο Χ.

«Έτσι κλείνει μία από τις παλαιότερες περιπτώσεις ρατσιστικών επεισοδίων, καθώς η La Liga αγωνίζεται για την εξάλειψη του μίσους στο ποδόσφαιρο».

Ο οπαδός πιθανότατα θα εκτίσει ποινή με αναστολή. Στην Ισπανία, οι κατηγορούμενοι χωρίς προηγούμενη καταδίκη σπάνια περνούν χρόνο στη φυλακή για ποινές μικρότερες των δύο ετών για ένα μη βίαια εγκλήματα.

Ο Ακαπό γεννήθηκε στην Ισπανία, αλλά εκπροσωπεί την Ισημερινή Γουινέα, τη χώρα καταγωγής του πατέρα του, σε διεθνές επίπεδο. Τον Αύγουστο του 2022 άφησε την Κάντιθ για τους San Jose Earthquakes του MLS, στις ΗΠΑ.

«Η Κάντιθ καλωσορίζει αυτή την είδηση και θα συνεχίσει να διασφαλίζει την ασφάλεια και την ακεραιότητα των μελών της τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, υπερασπιζόμενη τις αξίες της ακεραιότητας και της ισότητας που πρέπει να επικρατούν στη σημερινή κοινωνία», ανέφερε ο ισπανικός σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έχω τέσσερις ημέρες ζωής» ισχυρίζεται η γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / H γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση λέει ότι έχει λίγες ημέρες ζωής έπειτα από τροχαίο

Η γυναίκα επίσης υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα trafficking από τον δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος ήταν φίλος του δούκα της Υόρκης
LIFO NEWSROOM
Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Διεθνή / Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

«Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να δουν τη σειρά», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM