Σημαντική μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ

0

Το ποσοστό ανεργίας στην Αμερική μειώθηκε το μήνα Σεπτέμβριο στο 7,8%, το οποίο είναι το χαμηλότερο ποσοστό από τότε που ο Μπαράκ Ομπάμα ανέλαβε την Προεδρία της χώρας, τον Ιανουάριο του 2009.

Η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 114.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, το οποίο ήταν περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ανεργία να πέσει κάτω από το 8%, από 8,1% που ήταν στο 7,8%.

Ένας βασικός λόγος, σύμφωνα με το Bloomberg, για τη σημαντική αυτή μείωση είναι η άνοδος της ημι-απασχόλησης. Περίπου 582.000 Αμερικάνοι εργάζονται σε καθεστώς ημι-απασχόλησης καθώς η προσφορά εργασίας είναι ακόμα σχετικά μικρή λόγω του κλίματος αβεβαιότητας.

Σημαντική μείωση καταγράφηκε επίσης στην ανεργία στους νέους, η οποία μειώθηκε στο 23,7% από 24,6% που ήταν τον Αύγουστο.

Τα νέα αυτά είναι εξαιρετικά θετικά για τον Αμερικανό Πρόεδρο στη μάχη που δίνει εναντίον του Μιτ Ρόμνεϊ για την προεδρία των ΗΠΑ. Θυμίζουμε ότι ο Ρόμνεϊ έχει δεσμευτεί για τη δημιουργία 12 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας μέσα από προγράμματα ανάπτυξης στον τομέα της ενέργειας, αλλά και μέσω της μείωσης της φορολογίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ