Το κίνημα «Μποϊκοτάζ στα καύσιμα» λέει όχι στη νοθεία και στην ακρίβεια

Το κίνημα «Μποϊκοτάζ στα καύσιμα» λέει όχι στη νοθεία και στην ακρίβεια Facebook Twitter
2

Σε μια περίοδο που τα εισοδήματα των πολιτών συρρικνώνονται ολοένα και περισσότερο, λόγω των διαρκών περικοπών και φορολογικών επιβαρύνσεων, η τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα είναι η δεύτερη υψηλότερη πανευρωπαϊκά, μετά την Ιταλία.

Σε ό,τι αφορά την ποιότητά τους, ενδέχεται να είναι μία από τις χειρότερες της Ευρώπης. Το φαινόμενο αυτό προκαλείται από μια σειρά αιτιών, όπως η υψηλή φορολογία, η διεθνής τιμή του πετρελαίου (116 δολάρια η τιμή μπρεντ ανά βαρέλι), το ολιγοπώλιο στην αγορά πετρελαίου (όλοι υποχρεούνται να αγοράζουν καύσιμα από τα τέσσερα διυλιστήρια της χώρας και τις δέκα εταιρίες χονδρεμπόρους) και η παράνομη συμπεριφορά  εταιριών-μεσαζόντων-πρατηριούχων. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η κυκλοφορία στην αγορά ενός λαθραίου, ελληνικής επινόησης, καυσίμου, το οποίο είναι πανάκριβο, αλλά και κάκιστης ποιότητας.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Intellectum ανέδειξε το θέμα, αρχικά στην ηλεκτρονική στήλη «Αποτυπώματα Ημέρας». Πολλές φορές όμως η διατύπωση ενός προβλήματος δεν επαρκεί ώστε να βρεθεί η λύση, το κίνημα «Μποϊκοτάζ στα καύσιμα» καλεί όλο τον κόσμο να ελαττώσει στο ελάχιστο την κατανάλωση καυσίμων την εβδομάδα 21-28 Οκτωβρίου 2012.

Μιας και είναι η εβδομάδα του «ΟΧΙ» ας πούμε κι εμείς με τη σειρά μας «ΟΧΙ» στην κοροϊδία και την εκμετάλλευση.




H ομάδα στο Facebook ή κάντε follow το @Mpoikotaz στο Twitter.
Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Προσωπικα ειμαι αρκετα απαισιοδοξος για το αποτελεσμα αυτης της προσπαθειας ακομα και αν εχει καθολικη αποδοχη. Παιζει χοντρο χρημα απο ολη αυτη την κατασταση και δυστυχως δε εχουμε να κανουμε με "ανθρωπιστες" που καταλαβαινουν τον πονο του κοσμου...Αν δε λειτουργησει αποφαστικα το κρατος για να ελεγξει και να εξορθολογησει ολο το συστημα φορολογησης και διανομης του καυσιμου δε θα δουμε ποτε αλλαγη.