Βλέπω τα πράγματα γύρω μου όπως τα βλέπω εγώ

Βλέπω τα πράγματα γύρω μου όπως τα βλέπω εγώ Facebook Twitter
1

Δεν γνωρίζω ακριβώς πως να ξεκινήσω και να τελειώσω αυτό το κείμενο.
Το μόνο που μπορώ είναι, να αποτυπώσω αυτά που βλέπω με λέξεις , μέσα από ένα απλό κείμενο. Ίσως να ξεκινήσω το θέμα μου από το “κύτταρο“ τις κοινωνίας “η οικογένεια”.


Ένα θέμα με πολλά μειονεκτήματα. Διαζύγια, ξυλοδαρμοί, αδιαφορία για το μέλλον των παιδιών και πολλά ακόμα , τα όποια δεν θα χωρούσαν καν σε σελίδα Α4(!). Νιώθω πως υπάρχει ένα χάος εδώ και χρόνια, όλοι, μα όλοι επαναπαύονται σαν να μην τρέχει τίποτα..τι γίνετε ρε παιδιά ; πρέπει να φτάσουμε στα άκρα για να αφυπνιστεί ο λαός μας; Εγώ γιατί έχω το παράπονο από μικρός ότι αυτή η κοινωνία δεν πάει καλά!!
Τι να πρώτο θίξω?

  • υγεία
  • κοινωνία
  • παιδεία
  • οικονομία
  • αντίληψη και νοοτροπία
  • Μ.Μ.Ε
  • ξενοφοβία-μετανάστες
  • φυσικό περιβάλλον
  • θρησκεία

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ!

ΥΓΕΙΑ
Έλλειψη προσωπικού, έλλειψη μηχανημάτων, έλλειψη ειδικού προσωπικού για την χρήση μηχανημάτων που χρόνια τώρα είναι “νεκρά”, υψηλής τεχνολογίας. Καθαριότητα της πόλης.


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Έλλειψη σωστών κοινωνικών προτύπων, αντιλήψεων, ωριμότητας και κοινωνικής ομόνοιας. Δημιουργία αστυφιλίας, κλίμα ανασφάλειας, βίας, εγκληματικότητα, ατομικισμός, διακίνησης ναρκωτικών, αποξένωση, ξενοφοβία, περιθωριοποίηση έλλειψη εμπιστοσύνης και πολλές άλλες λέξεις που από πίσω τους κρύβουν χιλιάδες παραγράφους που θα μπορούσε ο καθένας μας να αναλύσει για ώρες!


ΠΑΙΔΕΙΑ
Έλλειψη ορθής παιδείας λόγω αδιαφορίας των καθηγητών για σωστή παιδεία αλλά και την προσπάθεια να προσελκύσουν τη νεολαία στα βιβλία... Έλλειψη αφύπνισης συναισθημάτων και ταυτόχρονα έλλειψη “ψυχικών δυνάμεων” όπως είναι το θάρρος , ανταγωνιστικότητα, μαχητικότητα, αυτοπεποίθηση (σημαντικός παράγοντας για την αποφυγή ψυχολογικών προβλημάτων όπως είναι η κατάθλιψη (!!) ). Εξίσου σημαντικό μέσα από τα σχολεία είναι κατά την γνώμη μου η τέχνη. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι δρόμοι είναι ζωγραφισμένοι με σχέδια που κάποιες φορές απορούν ακόμα παππούδες και γιαγιάδες για το πώς φτιάχτηκαν Τέχνη δεν είναι μόνο η ζωγραφική, τέχνη είναι η έκφραση συναισθημάτων καταστάσεων όπως το θέατρο, μπαλέτο, μουσική κ.λπ. Από αρχαιοτάτων χρόνων οι Έλληνες έστρεφαν τους Αθηναίους στο θέατρο, μέχρι και δωρεάν εισιτήρια τους παρείχαν. Στις μέρες μας η τέχνη κ ειδικά το θέατρο έχει αρχίσει και παρακμάζει όχι ποιοτικός αλλά οικονομικώς.
Εξίσου : η νεολαία δεν γνωρίζει την ιστορία μας, την καταγωγή μας, του πολέμους που έγιναν για να χουμε ελευθερία. Μεγάλη εντύπωση μου προξένησε που ξένοι διαβάζουν βιβλία στα αρχαία και γνωρίζουν και μιλούν μεταξύ τους αρχαία ελληνικά!


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Έλλειψη έμπειρων προσωπικοτήτων για την αποφυγή οικονομικής κρίσης..(λίγο αργά θα έλεγα), έλλειψη εργασίας, επαγγελμάτων, μείωση ανάπτυξης της τεχνολογίας , ανικανότητα απορρόφησης των πόρων και εντέλει κατάρρευση της ικανότητας διακυβερνήσεως της χώρας..(χρήμα..κινητήρια δύναμη )


ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ
Όσο περνούν τα χρόνια ξεχνάμε παραδόσεις, ήθη κ έθιμα, αξιοπρέπεια (και μονό να άνοιξεις την τηλεόραση θα καταλάβεις τι σου προβάλουν ως πρότυπo). Ισχυρογνώμων αντιλήψεων, στενόμυαλων και μη διορατικών ατόμων. Καλό είναι να εκφράζουμε τις απόψεις μας να ασχολούμαστε με τα κοινά αλλά πάντα με ειρηνικό τρόπο..(εάν δεν γινόντουσαν όλα αυτά τα έκτροπα όπως αναφέρονταν στην τηλεόραση , θα άλλαζε κάτι στην κοινωνία μας; Άραγε η γιαγιά θα έβγαινε στους δρόμους να φωνάξει κ αυτή για τα δικαιώματα της που καταπατούνται μέρα με τη μέρα αλλά και του διπλανού της; Ή μήπως θα πρέπει να κάτσουμε στα αυγά μας και να περιμένουμε την θεία δίκη και πράξη μπας και ανασάνουμε λίγο; Είναι τελικά στημένα όλα αυτά ή απλώς φοβάται η κυβέρνηση λόγω συμφερόντων να αποδεχτεί ότι είναι κραυγή απελπισίας. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να ξέρω ).


Μ.Μ.Ε.
Εδώ έχουμε μια πρόταση όλη κ όλη! Στα τηλεοπτικά κανάλια επικρατεί η απόλυτη υποκρισία, αυτοί αποφασίζουν και αυτοί δικάζουν..άλλωστε δεν έχουν άδικο που ονομάζετε 4η ΕΞΟΥΣΙΑ ! Δεν υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση , πολλές φορές διαφοροποιείται από κανάλι σε κανάλι. Ευτυχώς που υπάρχει και το internet!


ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Δύσκολο να καταλάβει ο Έλληνας ότι η ζωή δεν είναι μονόπλευρη. Το νόμισμα έχει 2 όψεις. Δεν μπορούμε απλά να σκεφτούμε ότι η μοίρα μπορούσε να τα φέρει και σε εμάς όπως στους μετανάστες; Μήπως στο εξωτερικό δεν υπάρχουν Έλληνες;! Βέβαια πρέπει να προϋποθέτει νόμιμη διαμονή στη χώρα μας αλλιώς βγάζουμε τα μάτια μας!


ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ναι είναι τέλειο να ρεμβάζεις κάτω από έναν πλάτανο σε κάποιο δάσος και όχι αυτά που καίγονται για να χτίζονται οικόπεδα κ σπίτια! Το φυσικό περιβάλλον αναζωογονεί πνεύμα κ νου! Στις μέρες μας τα παιδιά παίζουν στο δρόμο με άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους! Που πήγαν τα πάρκα και οι κούνιες ; Απλά καταπατήθηκαν για να χτιστούν σπίτια, πολυκαταστήματα, με αποτέλεσμα να βλέπουμε ένα απέραντο γκρίζο με θεόρατα άκομψα και ογκώδη κτίρια.


ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Δεν ξέρω για σας πάντως , εγώ πιστεύω στην αγία τριάδα! Αλλά συλλογιζόμουν προχθές και έλεγα : φαντάσου να μην ανέφεραν μέσα οι θρησκείες όλες ότι δεν υπάρχει μετά θάνατον ζωή . Δεν θα επικρατούσε ένα χάος; Τι με νοιάζει έμενα αφού όλα εδώ τελειώνουν; ! Πολλοί άνθρωποι δεν κάνουν αυτό που θέλουν , πιστεύοντας ότι κάνουν καλό! Όλα αυτά είναι ιδέες και αναφορές για το αυτονόητο πιστεύω. Όλα αυτά θα έπρεπε να είχαν λυθεί διότι εάν δεν μπορούν να λυθούν τότε δεν αξίζουν για μένα να μας διοικούν!!ευχαριστώ πολύ!

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια