Λονδίνο: Ακτιβιστές της Greenpeace έριξαν κόκκινη μπογιά σε λίμνη έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ

Αγγλία: Χειροπέδες στον επικεφαλής της Greenpeace - Έβαψε κόκκινη λίμνη έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτ: Greenpeace
0

O Γουίλ ΜακΚάλουμ, ένα ηγετικό μέλος της Greenpeace στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνελήφθη μαζί με πέντε ακόμη άτομα αφού έριξαν κόκκινη μπογιά σε λίμνη έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο, την Πέμπτη 10 Απριλίου.

Σύμφωνα με την Greenpeace, η κίνηση έγινε στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη πώληση όπλων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στο Ισραήλ. Η οργάνωση υποστήριξε ότι ο ΜακΚάλουμ, ο οποίος είναι ένας από τους εκτελεστικούς διευθυντές της Greenpeace UK, συνελήφθη ως ύποπτος για συνωμοσία με σκοπό την πρόκληση εγκληματικής ζημίας, κατηγορία η οποία επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Τέσσερις άλλοι ακτιβιστές συνελήφθησαν επίσης κοντά στην πρεσβεία ως ύποπτοι για εγκληματική βλάβη και συνωμοσία για την πρόκληση εγκληματικής βλάβης.

Αγγλία: Χειροπέδες στον επικεφαλής της Greenpeace - Έβαψε κόκκινη λίμνη έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτ: Greenpeace

Η Greenpeace αναφέρει ότι 12 ακτιβιστές έριξαν μη τοξική, βιοδιασπώμενη βαφή από δοχεία που έφεραν την επιγραφή Stop Arming Israel στη λίμνη στο Nine Elms, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.

Αγγλία: Χειροπέδες στον επικεφαλής της Greenpeace - Έβαψε κόκκινη λίμνη έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτ: Greenpeace

Η Areeba Hamid, συν-εκτελεστική διευθύντρια της Greenpeace UK, δήλωσε: «Αυτές οι συλλήψεις είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το δικαίωμα στη διαμαρτυρία δέχεται επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε αυτή τη διαμαρτυρία χρησιμοποιήθηκε βιοδιασπώμενη βαφή λίμνης που έχει σχεδιαστεί για να διασκορπίζεται και να ξεπλένεται με φυσικό τρόπο.

»Προχωρήσαμε σε αυτή τη δράση επειδή τα αμερικανικά όπλα συνεχίζουν να τροφοδοτούν έναν αδιάκριτο πόλεμο που έχει δει βόμβες να πέφτουν σε σχολεία και νοσοκομεία, ολόκληρες γειτονιές να γίνονται ερείπια και δεκάδες χιλιάδες ζωές Παλαιστινίων να αφανίζονται. Ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στον ισραηλινό στρατό, η κυβέρνηση των ΗΠΑ φέρει βαρύτατη ευθύνη για τη φρίκη που εκτυλίσσεται στη Γάζα».

Αγγλία: Χειροπέδες στον επικεφαλής της Greenpeace - Έβαψε κόκκινη λίμνη έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτ: Greenpeace

Η στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα, η οποία έχει σκοτώσει περισσότερους από 50.000 Παλαιστίνιους, ήρθε ως απάντηση στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, όταν σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, και άλλοι 250 πιάστηκαν όμηροι.

Η Greenpeace UK διεξάγει εκστρατεία πιέζοντας τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ για να εφαρμόσουν ένα πλήρες εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ.

Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου δήλωσε: «Πέντε άτομα έχουν μέχρι στιγμής συλληφθεί σε κοντινή απόσταση ως ύποπτοι για εγκληματικές ζημιές και συνωμοσία με σκοπό την πρόκληση εγκληματικών ζημιών. Η λίμνη είναι προσβάσιμη μέσω δημόσιου μονοπατιού. Δεν υπήρξε παραβίαση ή απόπειρα παραβίασης της περιμέτρου του χώρου».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι θάνατοι αμάχων στο Σούμι μπορεί να αναγκάσουν την Ουάσινγκτον να αλλάξει στάση απέναντι στον Πούτιν

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σφαγή στο Σούμι και πώς οι ΗΠΑ μπορεί να αλλάξουν στάση απέναντι στον Πούτιν

Η ασυμφωνία μεταξύ των δολοφονημένων στο Σούμι και της φωτογραφικής χειραψίας Γουίτκοφ-Πούτιν είναι κάτι παραπάνω από προφανής στους περισσότερους παρατηρητές
LIFO NEWSROOM
«Σκότωσε τους γονείς του για να σκοτώσει τον Τραμπ»: Το σχέδιο ενός 17χρονου για να «ρίξει» την Αμερικανική κυβέρνηση

Διεθνή / «Σκότωσε τους γονείς του για να δολοφονήσει τον Τραμπ»: 17χρονος ήθελε να «ρίξει» την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Το FBI δήλωσε ότι ο έφηβος ήταν σε επαφή με άτομα που μιλούσαν ρωσικά και είχε ως στόχο «να προκαλέσει κυβερνητική κατάρρευση εξοντώνοντας τον πρόεδρο»
LIFO NEWSROOM