Κρυφή κάμερα: Η ατάκα του Παπανδρέου για το ΔΝΤ


Papandreou on Roumeliotis Book Harvard από stefanelonikitelo
1

Χαλαρός και ευδιάθετος ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία που έδωσε στην Αμερική σε φοιτητές του Χάρβαρντ.Το θέμα της ομιλίας ήταν "Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι" και φυσικά το ενδιαφέρον μονοπώλησαν οι χειρισμοί της τότε ελληνικής κυβέρνησης, πριν αλλά και μετά την προσφυγή στο ΔΝΤ. Το βίντεο ανέβασε στο διαδίκτυο στις 17 Οκτωβρίου φοιτητής που μετείχε στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου.

Δεχόμενος ερωτήσεις από φοιτητές μετά το τέλος της ομιλίας του, ο κ. Παπανδρέου κλήθηκε να απαντήσει σε μια ερώτηση φοιτήτριας για το βιβλίο του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη. Η φοιτήτρια, λοιπόν, υπενθυμίζει στον κ. Παπανδρέου ότι ο κ. Ρουμελιώτης ισχυρίστηκε πως η οικονομία κατέρρευσε γιατί δεν επιδιώχθηκε εξαρχής αναδιάρθρωση του χρέους όπως συμβούλευε το ΔΝΤ και στη συνέχεια τον ρωτά αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί και αν – η αντίθετη περίπτωση - προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον του πρώην Έλληνα εκπροσώπου στο ΔΝΤ.

Αφού ξεσπά σε γέλια ο πρώην πρωθυπουργός, δίνει μια απάντηση που ξαφνιάζει. Ποια είναι αυτή; Πως ο κ. Ρουμελιώτης δεν είναι μακριά από την αλήθεια! "Ο κ. Ρουμελιώτης δεν είναι μακριά από την αλήθεια, αλλά δε μπορούσε να ξέρει όλη την αλήθεια", απάντησε ο κ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε: "Είδε, όμως, μόνο τη μια πλευρά του θέματος. Ζήτησα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και ξέρετε ποιος είπε όχι; Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν το συζητούσαν καθόλου".

Στη συνέχεια, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κρίση αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνησή του κατά τον μοναδικό τρόπο που εξασφάλιζε ότι δεν θα οδηγούνταν η χώρα σε άτακτη χρεοκοπία.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM