Ο δημοσιογράφος Γ. Καρουζάκης καταγγέλλει άγριο ξυλοδαρμό αλλοδαπού μικροπωλητή

Ο δημοσιογράφος Γ. Καρουζάκης καταγγέλλει άγριο ξυλοδαρμό αλλοδαπού μικροπωλητή Facebook Twitter
4

Σήμερα το πρωί ο δημοσιογράφος Γιώργος Καρουζάκης κατήγγειλε, μέσω του Facebooκ, ένα περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης , έξω από το σταθμό του μετρό, στον Ευαγγελισμό.

Όπως γράφει ο ίδιος:

«Πριν από ένα τέταρτο, έξω από το σταθμό του Μετρό Ευαγγελισμός, στα σκαλοπάτια της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, δύο «κύριοι» ντυμένοι με χακί στρατιωτικά παντελόνια, μαύρα μπουφάν και τα πρόσωπα καλυμμένα με λευκά κράνη κλωτσούσαν με δολοφονική μανία έναν μετανάστη, μάλλον πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος βρισκόταν έξω από το μετρό και πουλούσε ομπρέλες για τη βροχή. Προσπαθούσαν να του πάρουν την τσάντα που είχε στον ώμο του. Οι περαστικοί, και κάποιοι πιστοί έξω από την εκκλησία κοίταζαν το θέαμα του άγριου ξυλοδαρμού με θρησκευτική ευλάβεια. Όταν άρχισα να ουρλιάζω, άφησαν το μετανάστη να κλαίει και να σφαδάζει στο τσιμέντο, και εξαφανίστηκαν με την τσάντα του στα χέρια τους.

 

Δεν θέλω, σε καμία περίπτωση, να πιστέψω ότι αυτοί οι υποψήφιοι δολοφόνοι ανήκουν στη Ελληνική Αστυνομία ή στη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, όπως είπαν οι ίδιοι στο μετανάστη για να τον κακοποιήσουν και να του πάρουν την τσάντα.»

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι καθόλου μεμονωμένη περίπτωση. Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στη Λαική Αγορά της Μιχαήλ Βόδα, είδα 4-5 δημοτικούς αστυνομικούς να διώχνουν με φωνές και χτυπήματα παράνομους μικροπωλητές. Δεν άσκησαν υπερβολική βία ΑΛΛΑ: ο στόχος τους δεν ήταν να πραγματοποιήσουν σύλληψεις, αλλά απλά να πάρουν τα εμπορεύματα. Σε λίγο ήρθε ένα από τα μικρά φορτηγά της υπηρεσίας καθαριότητας, στο οποίο τα πέταξαν (ρούχα και μικροαντικείμενα). Είναι θλιβερό να βλέπεις τη δημοτική αστυνομία, αντί να ακολουθεί τις νόμιμες διαδικασίες να συμπεριφέρεται σαν συμμορία. Αν ο νόμιμος τρόπος δεν είναι αποτελεσματικός, ας τον αλλάξουμε.
Μην το χοντραίνουμε. Υπάρχουν πολλές βερσιόν αλλά το πιθανότερο είναι να ήταν κλεφτρόνια. Δεν υπάρχει ταξικό/πολιτικό περίβλημα σε ολες τις εγκληματικές πράξεις - υπάρχουν και οι εγκληματίες σκέτο.