Το ΝΑΤΟ ανάβει το πράσινο φως για την ενίσχυση της τουρκικής άμυνας

Το ΝΑΤΟ ανάβει το πράσινο φως για την ενίσχυση της τουρκικής άμυνας Facebook Twitter
0

Ύστερα από αίτημα της Τουρκίας, σήμερα Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί μίας σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου θα παρευρεθούν 28 υπουργοί Εξωτερικών για να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την ενίσχυση των συνόρων της χώρας με τη Συρία.

Όπως αναφέρει το BBC, αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ ξεκαθαρίζουν ότι μία τέτοια απόφαση θα ληφθεί για καθαρά αμυντικούς σκοπούς.


Την ίδια στιγμή, ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα κατά των ανταρτών, καθώς ο ίδιος χάνει τη μάχη των εναέριων επιθέσεων. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε τον Άσαντ ότι σε περίπτωση που ο ίδιος κάνει χρήση χημικών κατά του λαού του, θα υποστεί τις συνέπειες.

«Ο κόσμος παρακολουθεί. Η χρήση χημικών όπλων είναι ανεπίτρεπτη» τόνισε ο Ομπάμα σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας στην Ουάσινγκτον.

Σε ό,τι αφορά την τουρκική ενίσχυση των συνόρων, θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση πυραύλων, οι οποίοι θα μπορούν να καταρρίψουν οποιοδήποτε αεροσκάφος επιχειρήσει να παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο. Το σύστημα θα μπορεί να εμποδίζει και συριακούς πυραύλους, οι οποίοι κατευθύνονται σε τουρκικό έδαφος.

Οι ειδικοί αναλυτές εκτιμούν πάντως, ότι ένα τέτοιο σύστημα θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες ώστε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Δεν θα ξεχάσουμε την εικόνα των τριών αδύναμων, σκελετωμένων Ισραηλινών ομήρων

Διεθνή / Νετανιάχου: Δεν θα ξεχάσουμε την εικόνα των τριών αδύναμων, σκελετωμένων Ισραηλινών ομήρων

Περιστοιχισμένοι από μαχητές της Χαμάς, οι όμηροι Ορ Λεβί, Ελί Σαραμπί και Οχάντ Μπεν Αμί, που φαινόντουσαν αδυνατισμένοι και αδύναμοι, αναγκάστηκαν να μιλήσουν στα εβραϊκά μπροστά στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί
LIFO NEWSROOM
«Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Διεθνή / «Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ξεκαθάρισε πως δεν προτείνει να «χαρίσει» τον ορυκτό πλούτο της χώρας του και πρόκειται μια αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση για την εκμετάλλευσή τους
LIFO NEWSROOM