Επανεκλογή-Θρίαμβος της Μέρκελ στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών

Επανεκλογή-Θρίαμβος της Μέρκελ στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών Facebook Twitter
0

Σε μια διαδικασία με το αποτέλεσμα προδιαγεγραμμένο, η Άνκελα Μέρκελ επανεξελέγη σήμερα στην ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) συγκεντρώνοντας το 97,94% των ψήφων, στο συνέδριο του κόμματος.

Η άνετη αυτή εκλογή, με το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει λάβει ως τώρα, θα δώσει τη δυνατότητα στη Μέρκελ να διεκδικήσει για τρίτη φορά την εκλογή της στην καγκελαρία, στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2013.

Στη διάρκεια της ομιλίας της ο Μέρκελ τόνισε ότι εμφανίζεται πολύ επιφυλακτική στο να πεί ότι τα χειρότερα της κρίσης χρέους έχουν περάσει και το ευρώ έχει σωθεί.

Δεν παρέλειψε επίσης να πλέξει το εγκώμιο της κυβέρνησης της λέγοντας:  «Ενώ άλλες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται σε ύφεση, εμείς είμαστε ο κινητήρας της ανάπτυξης στην Ευρώπη». Σημείωσε επίσης ότι θα επιδιώξει και πάλι τη συνεργασία με τους Φιλελεύθερους.

Πάντως, παρά το σχεδόν απόλυτο ποσοστό επανεκλογής της, η Άνκελα Μέρκελ δεν κατέρριψε τα ρεκόρ του  Χέλμουτ Κολ (99,3 τοις εκατό το 1975) και του Κόνραντ Αντενάουερ (99,1 τοις εκατό το 1960).

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο στρατός απευθύνει νέα έκκληση για εκκένωση του νοτίου προαστίου της Βηρυτού

Διεθνή / Ισραήλ: Ο στρατός απευθύνει νέα έκκληση για εκκένωση του νοτίου προαστίου της Βηρυτού

«Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ και ο ισραηλινός στρατός θα επέμβει εναντίον τους στο εγγύς μέλλον» δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος
LIFO NEWSROOM
Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Διεθνή / Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Το 2015 ξεκίνησε να εφαρμόζεται το σχέδιο - Πώς εξελίχθηκε η απολύτως μυστική επιχείρηση - Ο ρόλος άγνωστης γυναίκας στην πώληση των συσκευών στη Χεζμπολάχ - Οι κίνδυνοι και τα ρίσκα των Ισραηλινών
LIFO NEWSROOM