Η Κούβα ανοίγει τα σύνορά της

Η Κούβα ανοίγει τα σύνορά της Facebook Twitter
4

Από σήμερα Δευτέρα, όσοι κουβανοί πολίτες επιθυμούν να ταξιδέψουν εκτός της χώρας μπορούν να το κάνουν χωρίς να απαιτείται η παραδοσιακή άδεια εξόδου που χορηγούσε η κυβέρνηση έναντι αμοιβής.

Όπως αναφέρει το Global Post, η μεταρρύθμιση αυτή είχε προαναγγελθεί από τον πρόεδρο της χώρας Ραούλ Κάστρο από τον περασμένο Οκτώβριο.

Το «ξαφνικό» άνοιγμα των συνόρων έχει ως στόχο τη διευκόλυνση των Κουβανών που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε μια χώρα του εξωτερικού, είτε για τουρισμό είτε για δουλειά.


Ο μακροπρόθεσμος στόχος της κυβέρνησης είναι να έρθουν στη χώρα όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, ώστε να τονωθεί η αδύναμη οικονομία του νησιού.

Την απόφαση της κουβανέζικης κυβέρνησης έλαβε θετικά και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, που καλείτε να εγκρίνει πολλές βίζες κουβανών υπηκόων που επιθυμούν να εργαστούν στις ΗΠΑ.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Δεν ξέρω πώς του ξέφυγε του συντάκτη, αλλά στην Κούβα ο μηνιαίος μισθός είναι $20.Γιατί λέμε «θέλουν να μας κάνουν Κίνα» και δεν λέμε «θέλουν να μας κάνουν Κούβα»;