O Τζον Γκαλιάνο επιστρέφει

O Τζον Γκαλιάνο επιστρέφει Facebook Twitter
O Γκαλιάνο αποχωρεί από το παρισινό δικαστήριο που του επέβαλλε φυλάκιση με αναβολή για τα ρατσιστικά σχόλια που έκανε δημοσίως
4

Ο Τζον Γκαλιάνο επιστρέφει στη μόδα με προσωρινή έδρα το στούντιο του Όσκαρ Ντε Λα Ρέντα στη Νέα Υόρκη. Ο σχεδιαστής, ο οποίος απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τον οίκο Ντιορ το Μάρτιο του 2011 επειδή έκανε αντισημιτικά σχόλια σε καφέ του Παρισιού, θα περάσει τις επόμενες τρεις εβδομάδες στον οίκο Ντε Λα Ρέντα, όπου γίνονται οι προετοιμασίες για την επόμενη Εβδομάδα Μόδας που θα γίνει στη Νέα Υόρκη, γράφει η Vogue.

«Ο Τζον κι εγώ γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και είμαι μεγάλος θαυμαστής του ταλέντου του» δήλωσε ο Ντε Λα Ρέντα. «Έχει δουλέψει πολύ και σκληρά με τον εαυτό του και είμαι στην ευχάριστη θέση να του δώσω ευκαιρία να βυθιστεί ξανά στον κόσμο της μόδας για να εγκλιματιστεί στο περιβάλλον όπου υπήρξε τόσο δημιουργικός».

Μετά από την απόλυσή του από τον Ντιορ ο Γκαλιάνο σχεδίασε το νυφικό της Κέιτ Μος τον Ιούλιο του 2011 και επίσης συζητήθηκε η πρόσληψή του ως νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της πρόσφατα ανανεωμένης Σκιαπαρέλι – φήμες που γρήγορα σίγασαν. Έχει περάσει πολύ χρόνο προσπαθώντας να ανακάμψει από τις εξαρτήσεις που προκάλεσαν το διάσημο μεθυσμένο ξέσπασμα στο Παρίσι.

«Είμαι αλκοολικός», δήλωσε ο Γκαλιάνο στο WWD. «Εδώ και δύο χρόνια βρίσκομαι σε διαδικασία ανάρρωσης. Αρκετά χρόνια πριν την νηφαλιότητά μου είχα βυθιστεί στην τρέλα της νόσου. Είπα και έκανα πράγματα που πλήγωσαν τους άλλους, ειδικά τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας. Έχω εκφράσει τη λύπη μου για τον πόνο που προκάλεσα ιδιωτικά και δημοσίως, και συνεχίζω να το κάνω. Παραμένω αφοσιωμένος στην υπόσχεσή μου να εκφράσω τη λύπη μου σε όσους έχω βλάψει».

«Είμαι ευγνώμων πέρα από λόγια στον Όσκαρ για την πρόσκληση που μου έκανε να περάσω χρόνο μαζί με την ομάδα του στο οικείο περιβάλλον του στούντιο», συμπλήρωσε. «Η υποστήριξη και η πίστη του σε μένα είναι κάτι το συγκινητικό».

Η Anti-Defamation League - μια οργάνωση καταπολέμησης του αντισημιτισμού - υποστήριξε σθεναρά την απόφαση του Γκαλιάνο να επιστρέψει στον κόσμο της μόδας.

«Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν το μυαλό τους και την καρδιά τους εφόσον έχουν δείξει αληθινή συντριβή» δήλωσε ο Αβραάμ Φόξμαν, διευθυντής της οργάνωσης.

To επίμαχο βίντεο:

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
ναι μωρέ γιατί όλοι μας αν πιούμε λιγάκι παραπάνω αρχίζουμε να νοσταλγούμε τον Χίτλερ και το Ολοκαύτωμα και ευχόμαστε τον θάνατο σε Εβραίους.Αλλά ντάξει ευτυχώς πήγε rehab και όλα θα πάνε καλά γιατί ως γνωστόν η σαπίλα του αντισημιτισμού γιατρεύεται με 6 μήνες αποτοξίνωση σε μια glamorous κλινική.Έλεος σε αυτούς που δίνουν συγχωροχάρτι στο σίχαμα.
Σίχαμα είναι αυτός που σε βιντεοσκοπεί εν αγνοία σου, σε στιγμή που -προφανώς- δεν έχεις σώας τας φρένα και στη συνέχεια χρησιμοποιεί το βίντεο για να σου καταστρέψει την καριέρα.
Σωστά,εγώ θα τον άρχιζα στα μπινελίκια και θα τον ξεμπρόστιαζα σε όλο το εστιατόριο.Και σταματήστε επιτέλους να συνδέετε την ρητορική του μίσους και τον φασισμό με την ψυχική υγεία, δαιμονοποιείτε τα άτομα με ψυχικές ασθένειες και δίνετε ελαφρυντικό στους φασίστες (βλεπε δίκη Μπρέιβνικ).Ο άνθρωπος προφανώς είναι πιωμένος και του βγήκε ο αληθινός εαυτός στην επιφάνεια,κάνεις λες και είναι ο μόνος στο χώρο με παρόμοια ιστορία (Coco Chanel,Hugo Boss)Λυπάμαι αν γκρεμίστηκε ένα είδωλο σου αλλά πρέπει να αντιμετωπίσεις την αλήθεια..Και αν και εσύ εκφέρεις τέτοιο λόγο όταν μεθάς νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να ξανασκεφτείς για τον εαυτό σου...
"Έχει περάσει πολύ χρόνο προσπαθώντας να ανακάμψει από τις εξαρτήσεις που προκάλεσαν το διάσημο μεθυσμένο ξέσπασμα στο Παρίσι."Ναι, το ποτό τον έκανε σιχαμένο ρατσίστη.Δεν το είχε μέσα του.In vino veritas.