Ξεπερασμένες οι τσιπαρισμένες κάρτες;

2

Την ίδια στιγμή που καταγράφονται καθημερινά περιστατικά απώλειας του προσωπικού κωδικού PIN κάποιας πιστωτικής ή χρεωστικής μαγνητικής-τσιπαρισμένης κάρτας, οι βρετανοί ερευνητές δοκιμάζουν νέες μεθόδους ασφαλείας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ασφάλεια των ΑΤΜ, αεροδρομίων και κτιρίων ύψιστης ασφαλείας της χώρας.

Η επικρατέστερη μέθοδος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο κοντινό μέλλον είναι ο σαρωτής των φλεβών του δακτύλου. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι ο κάθε άνθρωπος έχει και ξεχωριστό σχήμα φλέβας,  το οποίο μάλιστα, σύμφωνα με τις κλινικές μελέτες, δεν επηρεάζεται από την πίεση του αίματος και δεν αλλοιώνεται.

Προς το παρόν το κόστος μίας τέτοιας συσκευής ανέρχεται σε 232€, ενώ οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι είναι η πιο ασφαλής τεχνολογία που υπάρχει.

Η ανάγκη ανάπτυξης βιομετρικών συσκευών είναι επιτακτική καθώς εκατομμύρια ευρώ κάνουν φτερά από υποκλοπές κωδικών και καρτών που μπορούν πολύ εύκολα να κλωνοποιηθούν.

Σύμφωνα με το BBC, μόνο στο πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους, στη Μεγάλη Βρετανία εκλάπησαν 185.000.000 βρετανικές λίρες από απάτες σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μέχρι οι βιομετρικοί σαρωτές μπουν μέχρι το τέλος της δεκαετίας για τα καλά στη ζωή μας θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την υπάρχουσα τεχνολογία της τσιπαρισμένης κάρτας και του τετραψήφιου κωδικού.

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να κάνει ανάληψη μετρητών το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάται να κάνει είναι να καλύπτει με το χέρι του το πληκτρολόγιο του ΑΤΜ, ώστε να μην φαίνονται οι αριθμοί που πληκτρολογεί, σε περίπτωση που υπάρχει εγκατεστημένη στο μηχάνημα μία κρυφή κάμερα.

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μα, μα, μα τι θα λενε μετα οι πολεμιοι του αντιχριστου?? Δεν ειναι δυνατον να πηδηξουν ετσι απλα το Τσιπ, πρεπει να μπει σε ολους εκτος απο αυτους!