ΣΥΡΙΖΑ: «Κύριε Δένδια, τι έγινε με τη μήνυση στην Guardian;»

ΣΥΡΙΖΑ: «Κύριε Δένδια, τι έγινε με τη μήνυση στην Guardian;» Facebook Twitter
2

Παιδαριώδεις και προκλητικές χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις Δένδια με αφορμή την διαφαινόμενη κακοποίηση των συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Τονίζει ότι δεν έδειξε ο υπουργός την ίδια ευαισθησία για τους «κουμπουροφόρους της Χ.Α.» και για τις φωτογραφίες των δολοφόνων του Πακιστανού μετανάστη. Διερωτάται ποιοι είναι οι λογαριασμοί που-κατά δήλωση του κ. Δένδια-μένουν ανοιχτοί από το 1974-75 και πρέπει να κλείσουν, ενώ εκφράζει και την απορία για το τι απέγινε με τη μήνυση που είχε πει ο υπουργός ότι θα υποβάλλει εναντίον της Guardian, σχετικά με δημοσίευμα για βασανισμούς αντιφασιστών στη ΓΑΔΑ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

 «Οι εξηγήσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τις φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη ληστεία της Κοζάνης, είναι το λιγότερο παιδαριώδεις και προκλητικές.

 

Ποτέ, για παράδειγμα, δεν είδαμε παρόμοιες φωτογραφίες των δολοφόνων του Πακιστανού μετανάστη ούτε, βέβαια, κανενός είδους ευαισθησία για τους κουμπουροφόρους της Χρυσής Αυγής. Όμως, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έχει δώσει δείγματα γραφής για το πως αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία. Οι πρόσφατες δηλώσεις του πως "ήρθε η ώρα η χώρα να κλείσει τους λογαριασμούς που μένουν ανοιχτοί από το 1974 – 75 μέχρι σήμερα", είναι αποκαλυπτικές. Ποιοι είναι όμως οι λογαριασμοί που άνοιξαν μετά τη χρονιά αποκατάστασης της δημοκρατίας στη χώρα μας και πρέπει να κλείσουν τώρα και με ποιο τρόπο; Τι δεν πήγε καλά, κατά τον κ. Δένδια, με την πτώση της λαομίσητης χούντας και πρέπει να διορθωθεί;

 

Είναι βέβαιο ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του κ. Δένδια αποτυπώνουν την ακροδεξιά στροφή της σημερινής κυβέρνησης, η οποία στοχοποιεί τους αγώνες, τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τελικά την ίδια τη δημοκρατία.

 

Θα πρέπει για άλλη μια φορά να υπενθυμίσουμε στον κ. Δένδια ότι, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό, ούτε η ποινική βαρύτητα μιας εγκληματικής πράξης, ούτε η όποια ανακριτική σκοπιμότητα δικαιολογούν βασανισμούς συλληφθέντων. Αλήθεια, πόσο συμφωνούν οι άλλοι δύο μνημονιακοί κυβερνητικοί εταίροι με τέτοιου είδους δηλώσεις και, αν όχι, τι κάνουν γι' αυτό; Αλήθεια τι έγινε η μήνυση στην εφημερίδα Guardian, σχετικά με τη δημοσίευμά της για βασανισμούς συλληφθέντων από την ΕΛ.ΑΣ, που έχει υποσχεθεί ο κ. Δένδιας;».


Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική εφημερίδα Guardian είχε δημοσιεύσει μαρτυρίες και φωτογραφίες διαδηλωτών, οι οποίοι συνελήφθησαν σε συμπλοκές μετά από αντιφασιστική κινητοποίηση στα Πατήσια. Όπως φαινόταν από τις φωτογραφίες, υπήρχε κακοποίηση στους συλληφθέντες, κάτι που οι ίδιοι υποστήριξαν ότι έγινε από αστυνομικούς κατά την κράτηση τους στη ΓΑΔΑ. Τότε ο κ. Δένδιας είχε αρνηθεί, όσα υποστηριζόταν στην εφημερίδα και είχε προαναγγείλει μήνυση εναντίον της για συκοφαντία.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Πολιτική / Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Η απουσία της συγκεκριμένης δήλωσης έχει προκαλέσει υποψίες ότι ο Κασσελάκης ενδεχομένως επιδιώκει την ανατροπή της απόφασης της καθαίρεσής του στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη θέση της, ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έδαφος, με την εσωκομματική μάχη για την ηγεσία να παραμένει αμφίρροπη
LIFO NEWSROOM