Σχόλιο για τον «ασιατικής εμφάνισης» κ. Ρέσλερ δημιουργεί αντιδράσεις

Σχόλιο για τον «ασιατικής εμφάνισης» κ. Ρέσλερ δημιουργεί αντιδράσεις Facebook Twitter
1

Ένα σχόλιο του προέδρου του κρατιδίου της Έσσης σχετικά με την εμφάνιση του Φίλιπ Ρέσλερ δημιούργησε έντονες αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας και έγινε αντικείμενο συζήτησης αφού θεωρήθηκε από πολλούς ότι έκρυβε ρατσισμό. Ο  Jörg-Uwe Hahn που ανήκει στο FDP αναρωτήθηκε σε συνέντευξη του με αφορμή ερώτηση για την ηγεσία του κόμματος, αν η γερμανική κοινωνία μπορεί να δεχτεί περισσότερα από τον «ασιατικής εμφάνισης» Ρέσλερ. Η αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο άσκησε αμέσως έντονη κριτική, σύμφωνα με το Spiegel. Ο γραμματέας της Κ.Ο. του SPD Γκίντερ Ρούντολφ είπε ότι η δήλωση υποκρύπτει ξενοφοβικές και ρατσιστικές τάσεις ενώ ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις από την Αριστερά.

Ο ίδιος ο Hahn λέει τώρα ότι η δήλωση του παρεξηγήθηκε και ότι αυτό που ήθελε να επισημάνει είναι ότι στη γερμανική κοινωνία υπάρχουν υποσυνείδητα φαινόμενα ρατσισμού, επομένως αυτό το κοινωνικό πρόβλημα δεν μπορεί να αποσιωπάται.

Ο ηγέτης του FDP Φίλιπ Ρέσλερ που αμφισβητείται τελευταία λόγω των χαμηλών ποσοστών των Φιλελευθέρων, είναι παιδί του πολέμου του Βιετνάμ και υιοθετήθηκε από Γερμανούς.

Από το κόμμα πάντως δεν υπήρξε κάποια κριτική σε επίσημο επίπεδο, ωστόσο ο Serkan Toren μέλος των Φιλελευθέρων, χαρακτήρισε άθλια τη φράση καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρερμηνείeς.  

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια