Το φακελάκι

Το φακελάκι Facebook Twitter
1

Πρόβλημα υγείας. Δύσκολη κατάσταση. Όλα γύρω σου ισοπεδώνονται. Φαίνονται τόσο μικρά λες και πετάς για Νέα Υόρκη και περνάς τον ατλαντικό.. Φοβάσαι. Είσαι θυμωμένος, «γιατί σε εμένα;». Λες πως μπορεί να έγινε λάθος αλλά οι εξετάσεις είναι διπλοτσεκαρισμένες. Η επιστήμη έχει πάει μπροστά σκάφτεσαι αλλά η φωνή είναι τρεμάμενη στο μυαλό σου.

Παίρνεις μια ανάσα και λες «θα το αντιμετωπίσουμε δεν μπορεί..».
Γαμώτο.

Αν δεν μπορείς να το κρύψεις και κοινοποιηθεί οι «φίλοι» γίνονται αμέσως πενταπλάσιοι. Τηλεφώνα χτυπάνε, λύπηση αντικρίζεις στα μάτια. Νιώθεις ακόμη χειρότερα, λεπρός.

Αν δεν το μάθει ο άμεσος περίγυρο σου τραβάς μόνος σου κουπί. Σχολείο! Πρέπει να δείχνεις καλά αν και δεν είσαι, άτονος παρουσιάζεσαι, σου λένε πως δουλεύεις πολύ και πρέπει να ξεκουραστείς ή ότι έχεις κατάθλιψη.

«Ξεκολλά ρε μ@#$%». Και που να' ξέρες.

Καταλήγεις στον κυριούλη με την άσπρη ρόμπα στην Β παθολογική. Σε καλύτερο γιατρό, εάν είναι, φυσικά δεν μπορείς να πας, δεν έχεις πληρώσει την ασφάλεια σου. Είσαι άνεργος. Δεν τον ξέρεις δεν σε ξέρει, του λες ότι πιο βαρύ έχεις στην ψυχή σου εκείνη την ώρα, σου απαντάει πως δεν είναι ειδικός σε αυτήν την επέμβαση, που χρειάζεσαι και σου προτείνει κάποιον συνάδελφο του. Η συναναστροφή σας έχει τελειώσει, στο μεγαλύτερο κομμάτι, μέχρι που μένει ο επίλογος. « Ξέρεις τον συνάδελφο πρέπει να τον βοηθήσουμε κάπως. Όχι για κάποιον άλλο λόγο απλά για να μπεις πιο γρήγορα στο χειρουργείο! Θα μεσολαβήσω εγώ». Ξεστομίζεται το ποσό, μένεις στήλη άλατος, λες δεν μπορεί να είμαι τόσο άτυχος. Φακελάκι; Ακόμη και εδώ φακελάκι;

Φεύγεις και στο δρόμο, ασυνείδητα, σκέφτεσαι πως θα χωρέσουν τόσα λεφτά σε ένα μικρό φακελάκι; Και γιατί άραγε λέγεται φακελάκι και όχι Φάκελος! Η απάντηση γρήγορη. Για να χωράει διακριτικά στην τσέπη της άσπρης ρόμπας. Χωρίς να υπάρχουν υπόνοιες.

Χτυπάει το τηλέφωνο, σε παίρνει ο συνάδελφος σου, σου προτείνει κάποιον τίμιο της πιάτσας. Γιατί η τιμιότητα σε όποιον κλάδο και να είσαι υπάρχει αλλά μπορεί να μην είναι ορατή. Τον βρίσκεις. Άμεση εισαγωγή. Σε δύο ώρες είσαι με την πράσινη πόδια. Ο αναισθησιολόγος τελευταίο πρόσωπο που βλέπεις. Ξυπνάς. Η εγχείρηση, από τα λίγα που καταλαβαίνεις ήταν επιτυχής. Απλά.. Απλά για μια ζωή πρέπει να είσαι λίγο προσεκτικός επειδή άργησες. Άργησες μισή ώρα και υπήρξε μια επιπλοκή. Άργησες για ένα φακελάκι.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ