Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στην τρόικα

Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στην τρόικα Facebook Twitter
0

Εκτενή αναφορά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο μέτωπο της φοροδιαφυγής κάνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, μετά την «κίτρινη κάρτα», που δέχτηκε από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για υπερδιπλασιασμό των ελέγχων σε μεγάλες επιχειρήσεις τον Φεβρουάριο, σε σχέση με τον Ιανουάριο, και για αύξηση της τάξης του 70% στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Ιανουάριο.

Ειδικότερα, στο μέτωπο της φοροδιαφυγής, το υπουργείο υπενθυμίζει μεταξύ άλλων ότι 1.789 εκκρεμείς υποθέσεις φυσικών προσώπων μεγάλου πλούτου συγκεντρώθηκαν στη μονάδα ελέγχου φορολογουμένων μεγάλου πλούτου και οι σχετικοί έλεγχοι θα ολοκληρωθούν εντός του έτους. Όπως σημειώνει ακόμη το ΥΠΟΙΚ, σε πλήρη ανάπτυξη είναι και ο έλεγχος των εμβασμάτων στο εξωτερικό (έτη 2009 – 2011). Η φάση αποστολής των ειδοποιήσεων, με την αποστολή 24.710 σημειωμάτων, έχει ολοκληρωθεί και τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται και η φάση συγκέντρωσης των δικαιολογητικών από τους φορολογούμενους.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ο έλεγχος της λίστας «Λαγκάρντ» από το ΣΔΟΕ, με την ταυτοποίηση 1.681 φυσικών προσώπων και 40 νομικών προσώπων. Σύμφωνα με το υπουργείο, το δεύτερο στάδιο του ανοίγματος των λογαριασμών και της σύγκρισης με τα δηλωθέντα εισοδήματα είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ