Ε.Ε.: Από Ιούνιο η αντιμετώπιση της ανεργίας

Ε.Ε.: Από Ιούνιο η αντιμετώπιση της ανεργίας Facebook Twitter
1

Εντόπισαν τα προβλήματα, ωστόσο, δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένες αποφάσεις οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Οι όποιες αποφάσεις και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την επίτευξη της πολυπόθητης ανάπτυξης παραπέμπονται για τον Ιούνιο.

Στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου, δίνεται έμφαση στην ανάγκη μείωσης του ποσοστού ανεργίας των νέων, γίνεται αναφορά στην ανάγκη καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, και επισημαίνεται η ανάγκη λήψης αποφασιστικών δράσεων και πολιτικών δεσμεύσεων για την προαγωγή της ανάπτυξης, της απασχόλησης και την αντιµετώπιση των δηµοσιονοµικών, µακροοικονοµικών και διαρθρωτικών προκλήσεων στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα επανέλθει τον Ιούνιο για την αξιολόγηση των πολιτικών, που θα καθορίζονται σε εθνικό επίπεδο, για την υλοποίηση των προτεραιοτήτων αυτών καθώς και για την εφαρμογή του Συμφώνου για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση.

Στη Σύνοδο Κορυφής, αναφέρεται στο κείμενο των συμπερασμάτων, έγινε μία περιεκτική συζήτηση σχετικά με την οικονομική και κοινωνική κατάσταση και τέθηκαν οι κατευθύνσεις για την οικονομική πολιτική των κρατών μελών της Ε.Ε. το 2013.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια