Ηλεκτρονική ζώνη υποχρεούνται να φορούν εργαζόμενοι ιταλικής εταιρείας

Ηλεκτρονική ζώνη υποχρεούνται να φορούν εργαζόμενοι ιταλικής εταιρείας Facebook Twitter
1

Ηλεκτρονική ζώνη υποχρεούνται να φορούν εργαζόμενοι ιταλικής εταιρείας Facebook Twitter

Ύστερα από αποκάλυψη εργαζόμενης στην ιταλική εταιρεία My Chef, που εξειδικεύεται στη μαζική σίτιση, η θυγατρική της γαλλικής Elior, υποχρέωσε τους εργαζόμενούς της να φορούν μία ηλεκτρονική ζώνη με τη δικαιολογία ότι θα τους προστατεύει σε περίπτωση ληστείας.

Η αλυσίδα MyChef εφαρμόζει το μέτρο σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται κοντά σε αυτοκινητοδρόμους. Η συσκευή αυτή ενεργοποιείται όταν ένας εργαζόμενος παραμείνει ακίνητος για πάνω από ενάμισι λεπτό και στη συνέχεια αρχίζει και σφυρίζει.

Σύμφωνα με την καταγγελία στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, μόνο οι υπάλληλοι της νυχτερινής βάρδιας υποχρεούνται να φορούν τη συσκευή, που διαθέτει GPS και μπορεί να ειδοποιεί αυτόμα κάποια εταιρεία security. Οι υπάλληλοι που αναγκάζονται να εργαστούν με τη ζώνη, φοβούνται μήπως την ενεργοποιήσουν καταλάθος, ενώ τα ιταλικά συνδυκάτα ήδη έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τη συσκευή.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM