Κύπρος:Συμφωνία για να μην κουρευτούν οι κρατικές καταθέσεις και τα Ταμεία

Κύπρος:Συμφωνία για να μην κουρευτούν οι κρατικές καταθέσεις και τα Ταμεία Facebook Twitter
0

Δεν θα κουρευτούν οι καταθέσεις στις τράπεζες του κράτους, των δήμων καθώς και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων μετά από  απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αν οι καταθέσεις αυτές κουρεύονταν, θα δημιουργούνταν προβλήματα βιωσιμότητας.

Επίσης, ύστερα από διαπραγματεύσεις με την Τρόικα έχει διασφαλιστεί ότι οι καταθέσεις των Ταμείων Προνοίας, αλλά και των ταμείων συντάξεων στη Λαϊκή Τράπεζα θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης με τα Ταμεία που είναι κατατεθειμένα στην Τράπεζα Κύπρου, διασφαλίζοντας έτσι το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεων. Τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας θα ετοιμάσουν εντός των ημερών ολοκληρωμένη πρόταση για κάλυψη μέρους των απωλειών, που ενδεχομένως θα προκύψουν. Ακόμη, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε  την ετοιμασία νομικού πλαισίου για τη δημιουργία διαιτητικού δικαστηρίου για τους κατόχους αξιογράφων. Στο Διαιτητικό Δικαστήριο θα μπορούν να προσφύγουν όσοι κάτοχοι αξιογράφων πιστεύουν ότι έχουν εξαπατηθεί για να τύχουν της ανάλογης αποζημίωσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM