Άντρας με αλυσοπρίονο έκλεψε χαυλιόδοντα ελέφαντα μέσα από μουσείο

Άντρας με αλυσοπρίονο έκλεψε χαυλιόδοντα ελέφαντα μέσα από μουσείο Facebook Twitter
1

Οι επισκέπτες του δημοφιλούς Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Παρίσι αυτό το Σαββατοκύριακο βρήκαν ένα από τα βασικά εκθέματα τυλιγμένο κι εκτός έκθεσης. Ένας άγνωστος άντρας είχε αφαιρέσει με αλυσοπρίονο τον έναν χαυλιόδοντα από τον σκελετό του ελέφαντα που κάποτε ανήκε στον Βασιλιά Ήλιο, Λουδοβίκο ΙΔ΄ της Γαλλίας.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Guardian η αστυνομία δέχτηκε κλήση από το μουσείο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Εκεί βρήκε ένα αλυσοπρίονο σε λειτουργία, ενώ ένας 20χρονος άντρας μόλις είχε ξεφύγει από την αίθουσα κουβαλώντας έναν χαυλιόδοντα πάνω στον ώμο του. Ένας αστυνομικός δήλωσε ότι ένας κάτοικος της περιοχής ειδοποίησε τις αρχές επειδή άκουσε έναν παράξενο ήχο πριονίσματος περίπου στις 3 το πρωί. Το σύστημα συναγερμού που ενεργοποιήθηκε άμεσα τρόμαξε τον εισβολέα, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο για κάταγμα στον αστράγαλο, το οποίο προκλήθηκε κατά την προσπάθειά του να ξεφύγει.

Ο αφρικανικός ελέφαντας ήταν δώρο από τον βασιλιά της Πορτογαλίας προς τον Λουδοβίκο ΙΔ' της Γαλλίας το 1668. Έζησε για 13 χρόνια στο βασιλικό θηριοτροφείο που βρισκόταν στο παλάτι των Βερσαλλιών. Όταν πέθανε ο σκελετός μεταφέρθηκε στη συλλογή του μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Παρίσι, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Διεθνή / Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Ραγδαία αύξηση στις κατασχέσεις, διαφθορά σε αστυνομία και δικαιοσύνη, και καρτέλ ναρκωτικών που ελέγχουν το λιμάνι του Αμβούργου. Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα μορφή οργανωμένου εγκλήματος
LIFO NEWSROOM
«Στη Βοσνία παίζεται το μέλλον των Βαλκανίων»: Ηχηρή παρέμβαση Κροάτη πρωθυπουργού υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Διεθνή / «Στη Βοσνία παίζεται το μέλλον των Βαλκανίων»: Ηχηρή παρέμβαση Κροάτη πρωθυπουργού υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Η ενταξιακή πορεία της Βοσνίας έχει παγιδευτεί επί σειρά ετών εξαιτίας των βαθιών εθνοτικών διαιρέσεων μεταξύ Βόσνιων, Σέρβων και Κροατών, καθώς και της δυσλειτουργικής πολιτειακής δομής που επιβλήθηκε με τη Συμφωνία του Ντέιτον το 1995
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια