Υποθήκευση της περιουσίας της για το καλό του λαού, αποφάσισε η εκκλησία στην Κύπρο

Υποθήκευση της περιουσίας της για το καλό του λαού, αποφάσισε η εκκλησία στην Κύπρο Facebook Twitter
3

Την υποθήκευση της περιουσίας της στο πλαίσιο της επέκτασης των μέτρων προς τους πληγέντες από την κρίση αποφάσισε η Εκκλησία της Κύπρου, σε έκτακτη συνεδρίαση.

Μετά τη συνεδρίαση ο Μητροπολίτης Πάφου δήλωσε, ότι αποφασίστηκε όπως κάθε Μητρόπολη υποθηκεύει την περιουσία της, στο πλαίσιο της συνέχισης παροχής βοήθειας προς τον κόσμο. Επίσης, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να διορίσει επιτροπή έξι ειδικών προκειμένου να μελετήσουν πώς θα μπορέσει να αξιοποιηθεί η περιουσία της Εκκλησίας για το καλό του λαού.

Εξάλλου, η Ιερά Σύνοδος, είπε ο Πάφου Γεώργιος, «καταδίκασε με βδελυγμία τις αήθεις ενέργειες πολλών κρατικών, πολιτειακών και τραπεζικών ιθυνόντων οι οποίοι ενεργώντας προς ίδιον όφελος οδήγησαν την οικονομία του τόπου στο σημερινό αξιοθρήνητο επίπεδο».

Η Σύνοδος καλεί «όλους αυτούς όπως, συναισθανόμενοι τη βλάβη που επέφεραν στους συνανθρώπους τους, αλλά και στην πατρίδα μας της οποίας καταρράκωσαν την αξιοπρέπεια, επανορθώσουν έμπρακτα το κακό που διέπραξαν».

Ο μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος κατάγγειλε ότι η Κεντρική Τράπεζα είναι ανάλγητη. «Δίδω κάθε μήνα 40.000 ευρώ. Ζήτησα προ ημερών από την Λαϊκή Τράπεζα να μας απελευθερώσουν 50.000 ευρώ για τα ορφανά και τη μισθοδοσία. Μας αρνήθηκαν και μας είπαν όχι, επειδή ο λογαριασμός είναι προειδοποιήσεως. Άσχετα, αν η Κεντρική Τράπεζα μας μετέφερε κάθε μήνα τις 50.000, μας είπαν όχι. Και όταν ρωτήσαμε τι θα γίνουν αυτά τα ορφανά, μας είπαν να βρείτε από αλλού χρήματα και να τα βάλετε σε νέο λογαριασμό», είπε.

Αν αυτή, συνέχισε, είναι η πολιτική, το αφήνω στο λαό να κρίνει. «Αλλά παράλληλα κάνω μια έκκληση στο κράτος. Ας πάει το ίδιο το κράτος να φροντίσει γι' αυτά τα ορφανά. Είναι κάπου 300 σχεδόν παιδιά», συμπλήρωσε ο μητροπολίτης.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για βιασμό τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου

Διεθνή / Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου

Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Διεθνή / Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Η σεισμογενής Κωνσταντινούπολη έχει δει μείωση των χώρων συγκέντρωσης πολιτών λόγω τσιμεντοποίησης από τις κυβερνήσεις Ερντογάν - Ποιες περιοχές έχουν αντικατασταθεί από νέες υποδομές και πώς αυτό επηρεάζει την ασφάλεια των πολιτών σε περίπτωση φυσικών καταστροφών
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM