«Η Γερμανία πρέπει να ξοδέψει για να σωθεί η Ευρώπη»

«Η Γερμανία πρέπει να ξοδέψει για να σωθεί η Ευρώπη» Facebook Twitter
0

Σε εφ' όλης της ύλης συνεντευξη του στο Spiegel ο 66χρονος υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ υποστηρίζει πως η αυστηρή προσήλωση στη λιτότητα αποτελεί λανθασμένη λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. «Ως αποτέλεσμα αυτής της μονόπλευρης πολιτικής, πολλές χώρες έχουν μπει στο φάυλο κύκλο της ύφεσης, της ανεργίας, των ελλειμμάτων και των μειωμένων φορολογικών εσόδων. Έτσι η αξιολόγηση τους από τις αγορές κατρακυλά και το θέμα περιπλέκεται όλο και περισσότερο. Θα πρέπει να φροντίσουμε έτσι ώστε αυτού του είδους η πολιτική να μην κοστίσει στον γερμανικό λαό περισσότερο από ότι φαίνεται ότι κοστίζει τώρα. Ναι η Γερμανία πρέπει να ξοδέψει για να σωθεί η Ευρώπη, όσο ταμπού και αν είναι η άποψη αυτή στη γερμανική κοινή γνώμη. Η Γερμανία θα ευημερεί όσο ευημερούν και οι γείτονες της»

Σε ερώτηση για τους φορολογικούς παραδείσους και τη φοροδιαφυγή, ο Στάινμπουκ απαντά πως ήταν ο πρώτος που μίλησε για την πάταξη των φαινομένων αυτών, όταν ήταν υπουργός οικονομικών της Γερμανίας (2005-2009). Στηλιτέυει την τωρινή κυβέρνηση Μέρκελ για το ότι όχι μόνο έχει παραμελήσει το θέμα, αλλά εμποδίζει τη διερέυνηση υποθέσεων φοροδιαφυγής, την ώρα που μιλάει με περισσή υποκρισία για τη δημιουργία ενός σώματος δίωξης φορολογικού εκγλήματος, κάτι σαν φορολογικό FBI.

Σε άλλη ερώτηση δηλώνει πως αν σχηματίσει κυβέρνηση με τους Πράσινους, θα αυξήσει τη φορολογία όχι σε όλους, αλλά σε ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων. Και θα επενδύσει στις υποδομές, στην εκπαίδευση και την αποκέντρωση. Στόχος του είναι να μειώσει το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς, να πετύχει μια ισορροπία στην γερμανική κοινωνία, να κρατήσει τον κοινωνικό ιστό όρθιο. Σύμμαχο του σε αυτό έχει τον Γάλλο Πρόεδρο Ολάντ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εταιρεία κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Διεθνή / Κολοσσός κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Η Paragon πρώτα απαίτησε από την Ιταλία να απαντήσει στους ισχυρισμούς για εκστρατεία παρακολουθήσεων και στη συνέχεια διέκοψε το συμβόλαιο - Έχουν στοχοποιηθεί και Έλληνες
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι... θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Διεθνή / Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Με δηλώσεις του μέσω Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει πως οι Παλαιστίνιοι που θα εκδιωχθούν από τη Γάζα ώστε να ανοικοδομηθεί από τις ΗΠΑ, θα επιστρέψουν «σε καινούρια σπίτια»
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανέφερε: «Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποσύρει κάθε εκκρεμή δέσμευση προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα»
LIFO NEWSROOM