Μαίνεται ο κυβερνοπόλεμος ΗΠΑ-Κίνας

Μαίνεται ο κυβερνοπόλεμος ΗΠΑ-Κίνας Facebook Twitter
0

Η Κίνα χρησιμοποιεί μεθόδους κατασκοπείας, για να αναβαθμίσει τη στρατιωτική της δύναμη, καταγγέλλει το Πεντάγωνο στην ετήσια έκθεσή του.

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί το Πεκίνο για πρώτη φορά ευθέως, ότι αποσπά στρατιωτικές πληροφορίες μέσω κυβερνοεπιθέσεων.

Ανώτερος αξιωματούχος ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία, καθώς δεν είναι γνωστές οι προθέσεις της Κίνας.

«Ο στρατός της Κίνας συνεχίζει να ερευνά το ρόλο των στρατιωτικών επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο. Το 2012, πολλοί υπολογιστές σε όλο τον κόσμο και οι υπολογιστές της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν γίνει στόχοι επιθέσεων που φαίνεται ότι προέρχονται ευθέως από την κυβέρνηση της Κίνας και το στρατό».

Η Κίνα απορρίπτει τις κατηγορίες συστηματικά. Ωστόσο, έχει παραδεχτεί επισήμως την ύπαρξη του «Μπλε Στρατού», μιας ειδικής κινεζικής ομάδας χάκερ, διαβεβαιώνοντας ότι η αποστολή του είναι «καθαρά η κυβερνοάμυνα».

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Διεθνή / Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Η έκρηξη στο μεγαλύτερο λιμάνι του Ιράν προκάλεσε 65 θανάτους – Φωτιά από χημικά υλικά, αμέλεια και πολιτική αναταραχή στο φόντο των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα
LIFO NEWSROOM