Στα χέρια των δημοσίων υπαλλήλων το ερωτηματολόγιο

Στα χέρια των δημοσίων υπαλλήλων το ερωτηματολόγιο Facebook Twitter
2

Στα χέρια των δημοσίων υπαλλήλων βρίσκεται πλέον το ερωτηματολόγιο το οποίο καλούνται να συμπληρώσουν 206 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι αναλύοντας τη θέση εργασίας τους.

Διευκρινίζεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι το ερωτηματολόγιο θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τη σχεδίαση των περιγραμμάτων των νέων θέσεων στα υπουργεία, και όχι για την αξιολόγηση των υπαλλήλων. Ωστόσο, σύμφωνα με την Ημερησία, θα αποτελέσει το πρόκριμα προκειμένου να βγουν σε διαθεσιμότητα 25.000 υπάλληλοι του στενού δημοσίου.

Στις εννέα σελίδες του ερωτηματολογίου οι δημόσιοι υπάλληλοι καλούνται να περιγράψουν αναλυτικά τη φύση και τον σκοπό της εργασίας τους, καθώς και τα προσόντα που απαιτούνται για αυτό.

Τα κρίσιμα ερωτήματα

* Σε ποια γραμματεία, διεύθυνση και τμήμα υπηρετούν

* Τι βαθμό κατέχουν, ποιος είναι ο τύπος της εργασιακής τους σχέσης και ποιο το μισθολογικό τους καθεστώς

* Τον σκοπό και τα χαρακτηριστικά της θέσης τους

* Τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν προβλήματα που ανακύπτουν στην εργασία τους

* Ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες τυχόν λαθών τους

* Σε τι διαφοροποιείται η θέση τους από άλλες συναφείς

* Τις σχέσεις συνεργασίας που έχει ο υπάλληλος, καθώς και τη συχνότητά τους

* Τις σχέσεις αναφοράς

* Τις γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες που διαθέτει

* Την εμπειρία εργασιών

* Το ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται τέλος με τα σχόλια των προϊσταμένων που θα βάλουν και την τελική έγκριση σε αυτό.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μιλάμε για πολύ γέλιο. Καταρχήν, από ό,τι ακούω, -διότι δεν συμπεριλαμβάνομαι στην τάξη των Δ. Υπ- όλοι αξιολογούνται με κάτι φύλλα προόδου, κάθε χρόνο. Και εκεί όλοι - ΜΑ ΟΛΟΙ- εμφανίζονται -λέει- άριστοι. Άρα, πάρτε το αλλιώς ρε παιδιά! Μεταμορφώστε τη Δημοσία Διοικηση με 2 κινήσεις: Α. Ξανασχεδιαστε μια υπηρεσία από το μηδέν, με γνώμονα τις ανάγκες του πελάτη -και εργοδότη-, όχι αυτών που δουλεύουν σε αυτή. δηλαδή των κατοίκων αυτής της χώρας, που κάνουν τον άμισθο κλητήρα της δικής τους υπόθεσης, συγκεντρώνοντας χαρτούρα από υπηρεσία σε υπηρεσία, ενώ αυτές θα έπρεπε να επικοινωνούν άμεσα μεταξύ τους. Ορίστε πόσους χρειάζεστε για να στελεχωθεί η νέου τύπου υπηρεσία και τι πρεπει να κάνουν. Αυτοί θα προκύψουν από το υπάρχον οργανόγραμμα. Β. Μεταξύ των εν ενεργεία που πληρούν τα βασικά τυπικά προσόντα για τις θέσεις, επιλέξτε αυτούς που θα στελεχώσουν την νέα υπηρεσία, με κλήρωση! Ναι, με κλήρωση, αφού κάθε άλλος τρόπος αξιολόγησης είναι διαβλητός από ενστάσεις - που θα πάρουν αιώνες να επιλυθούν- και μη πραγματοποιήσιμος, δεδομένου ότι και η ιεραρχία -οι προϊστάμενοι και οι προϊστάμενοι των προϊσταμένων- είναι αραχτή, και μέσα στο κόλπο. Οι υπόλοιποι φεύγουν! Όποιος από τους νέο-προσληφθέντες δεν αποδίδει, με κριτήρια παραγωγικότητας και στοχοποίησης, φεύγει, και η θέση στελεχώνεται εκ νέου από την αγορά εργασίας. Τέρμα οι μονιμότητες, τέρμα το πάρτυ. Απλά πράγματα!