Βελτίωση των σχέσεων του Πακιστάν με την Ινδία επιθυμεί ο νεοεκλεγείς Σαρίφ

Βελτίωση των σχέσεων του Πακιστάν με την Ινδία επιθυμεί ο νεοεκλεγείς Σαρίφ Facebook Twitter
0

Η νίκη του Ναουάζ Σαρίφ στις βουλευτικές εκλογές του Πακιστάν αναμένεται να σηματοδοτήσει εξελίξεις στις σχέσεις της χώρας με την Ινδία.

Ο νέος Πακιστανός ηγέτης, που υπήρξε δύο φορές πρωθυπουργός τη δεκαετία του 90, είχε κάνει και στο παρελθόν προσπάθειες για ειρήνη. Ο πακιστανικός στρατός υπονόμευε ωστόσο κάθε προσπάθεια.

Με δεδομένη τη χρεοκοπημένη οικονομία του Πακιστάν το ενδεχόμενο βελτίωσης των σχέσεων με την Ινδία βρίσκει γόνιμο έδαφος.

Ο Ναουάζ Σαρίφ καλείται να αποκαταστήσει τις κακές σχέσεις του Πακιστάν με γειτονικές χώρες, αλλά και με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ένταση των εκλογών, που στιγματίστηκαν από περιστατικά βίας και νοθείας, δεν έχει κοπάσει. Ερασιτεχνικό βίντεο ενισχύει τις καταγγελίες των οπαδών του Ιμράν Χαν για νοθεία σε ορισμένες επαρχίες. Στις εικόνες που καταγράφει ο ερασιτεχνικός φακός, φαίνεται μία γυναίκα να προσέρχεται στην κάλπη πολλές φορές για να ψηφίσει, έχοντας ωστόσο γνώση της κάμερας που την καταγράφει.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM