Η Κλεοπάτρα Φυντανίδου μιλάει στο LiFO.gr

Η Κλεοπάτρα Φυντανίδου μιλάει στο LiFO.gr Facebook Twitter
0

Είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο αγαπημένες ραδιοφωνικές παραγωγούς εδώ και χρόνια. Η μεταμεσονύχτια ζώνη 12-2 είχε ταυτιστεί με την αισθαντική φωνή της και όλοι οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής μετά το κλείσιμο του Best το 2012 ένιωσαν ότι η συγκεκριμένη ζώνη έμεινε κατά κάποιο τρόπο «ορφανή».

Ανήκει στη γενιά των djs που ανανέωσαν το τοπίο του είδους στη χώρα. Τα ονόματα με τα οποία έχει μοιραστεί τα decks είναι εντυπωσιακά: Flash Brothers, Mistress Barbara, Sister Bliss, Mathew Dekay, Seb Fontaine, Superpitcher, Navid Tahernia, Terry Lee Brown Junior, Jan Carbon, Hiroshi Watanabe, Nick Warren, Booka Shade, Betoko και άλλοι.

Πού σε βρίσκουμε αυτό το καλοκαίρι;

Να ταξιδεύω σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα για πάρτι. Βέβαια όσοι είναι ακόμη στην Αθήνα μπορούν να με ακούσουν σήμερα στο Summer Vibe Beach Festival στο Casablanca Bay (πρώην Ειρηνικός) στη Βούλα.

Ραδιοφωνικά υπάρχουν σχέδια; Μίλησέ μας λίγο γι' αυτό το κομμάτι της ζωής σου - πώς αναπληρώνεις το «κενό» που σίγουρα θα σου έχει δημιουργηθεί...

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το κενό δεν αναπληρώνεται εύκολα. Αυτά τα 10 χρόνια καθημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής ήταν πολύ σημαντικά για μένα. Όμως πιστεύω ότι έκαναν τον κύκλο τους και ότι ένα διάλειμμα (παρ΄ ότι ήταν αναγκαστικό και δεν το επιλέξαμε οι παραγωγοί του Best) ήταν απαραίτητο και για μένα αλλά πιστεύω και για τους ακροατές ακόμη και αν δηλώνουν ότι ο Best τους λείπει. Και μένα μου λείπει, όμως υπάρχουν νέες ιδέες και ραδιοφωνικά σχέδια, παρά την κρίση που περνούν τα media, αλλά από το φθινόπωρο και μετά.

Υπηρετείς το είδος της deep-tech house εδώ και αρκετά χρόνια. Γιατί το κοινό είναι πλέον πιο δεκτικό απέναντι σε αυτή τη μουσική;

Δεν θα έλεγα ότι έχω υπηρετήσει και ότι υπηρετώ μόνο τη deep-tech house. Στα club set μου κάποτε έπαιζα κυρίως progressive house. Τα τελευταία χρόνια έχω δώσει έμφαση στην deep-tech house  αλλά και στην techno. Όμως στο ραδιόφωνο έχω παίξει και προτείνει κατά καιρούς και άλλα μουσικά είδη, κυρίως ηλεκτρονικά. Οτιδήποτε καινούργιο στη μουσική μου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει κανείς να περιορίζεται σε ένα είδος τη στιγμή που το φάσμα της μουσικής είναι τόσο ευρύ και ανεξάντλητο. Όσο για την έκρηξη της deep-tech house πιστεύω ότι ήταν αναμενόμενη. Έτσι συμβαίνει με όλα τα μουσικά και γενικότερα με τα νέα καλλιτεχνικά ρεύματα. Χρειάζεται καιρός για να τα συνηθίσει κανείς. Στην αρχή τον ξενίζουν, στην συνέχεια εξοικειώνεται με αυτά και πολλές φορές καταλήγουν να γίνουν μόδα! Κάπως έτσι έγινε και με την tech house. Πιστεύω ότι και αυτή θα κάνει τον κύκλο της μέχρι να εμφανισθεί κάτι νέο.

Τι θα δούμε σήμερα στο Summer Vibe;

Θα δείτε πολύ κόσμο και θα ακούσετε 10 djs να παίζουν μουσική σε ένα πολύ μεγάλο stage πάνω στην παραλία της Βούλας από τις 9 το βράδυ έως το πρωί!

Δώσε μας μερικά κομμάτια που παίζεις με μανία στα σετ σου αυτή την περίοδο.

1. 4 Da People – Ibiza Baby! (Original Mix)

2. Tom Flynn – Work It Out (Original Mix)

 

3. Cari Golden, No Artificial Colours – Restless Souls (Original Mix)

 

4. Nikitin – Take a Ride (Original Mix)

 

5. Maceo Plex – Stimulation (Original Mix)

 

=====

http://www.facebook.com/Cleopatra.dj

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρση Σωτηροπούλου στη LiFO: «Παραμένω ψύχραιμη»

Βιβλίο / «Παραμένω ψύχραιμη»: Η Έρση Σωτηροπούλου σχολιάζει στη LiFO τα προγνωστικά για το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα τιμηθεί με Νόμπελ Λογοτεχνίας, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις που τη θέλουν να «παίζει» ψηλά στη λίστα με τους πιθανούς νικητές του φετινού βραβείου;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ