Δωδεκάθεο 2013. Από τον Δία και την Ήρα στον Ψινάκη και την Καλομοίρα.

Δωδεκάθεο 2013. Από τον Δία και την Ήρα στον Ψινάκη και την Καλομοίρα. Facebook Twitter
0

 

Μαύρισες;

Γιατί με κοιτάς έκπληκτος;

Έκανες Solarium;

Θα απαντήσεις;

Τζάμπα κόπος και μετά σου  λένε το μέσο είναι  διαδραστικό. Παπάρια!

 

Λοιπόν!

 

Οι θεοί των αρχαίων, ελληνικών μύθων ήσαν ανθρωπόμορφοι, τούμπανα(απαίσια λέξη αλλά μου ταίριαξε), ζούσαν στο maximum  και έτρωγαν Κουκου Ρουκου.

 

«Ήταν ΤΕ ΛΕΙ ΟΙ», που λένε και οι γκόμενες και μου ανεβάζουν το αίμα, ξέρετε που.

 

Αυτό το πρότυπο, των ανθρωπόμορφων θεών,   ήταν καινοφανές.

 

 Οι πολιτισμοί που είχαν προηγηθεί πίστευαν στον Godzila, στα magic mushrooms, στα ηφαίστεια, στις αγελάδες με φτερά Always sensitive.

 

Η ολυμπιακή θρησκεία -το δωδεκάθεο- πλάθει τους θεούς κατ’ εικόνα και ομοίωσιν του ανθρώπου, έχουν σώμα, φωνή, πουλί, ΑΦΑΛΟ, κάνουν χαλάουα, φορούν σερβιετάκια  και τα ρέστα.

 

Βεβαίως, σε όλες τις κατηγορίες υπερείχαν των ανθρώπων  και συν τοις άλλοις, ήσαν αθάνατοι. Μας κέρδιζαν από την μπιρίμπα, μέχρι και την μπουκάλα, οι αθεόφοβοι.

 

Κάποιοι λένε πως εμείς, οι έλληνες, «τους είχαμε άνετα»  αλλά τους αφήναμε να κερδίζουν για να μην στραβώνουν. Τους κακομαθαίναμε μώρε!

 

Σας θυμίζουν κάτι τα παραπάνω;

 

Τους celebrities,  βρε κουτά!

 

Αχ, θα σας μαλώσω!

 

Ok, αυτοί είναι θνητοί και δεν ζουν στον Όλυμπο αλλά στη Μύκονο, όμως κατά τα άλλα, είναι πιο όμορφοι, πιο πλούσιοι και πιο χαρούμενοι από εμάς. Δεν τους αγγίζει τίποτα. Τουλάχιστον έτσι πιστεύουν πολλοί εξ υμών και ημών.

 

Οι παλαιοί θεοί ξεπήδησαν μέσα από τις περιγραφές των ομηρικών επών, οι μοντέρνοι μέσα από τα δελτία του Star  και τα εξώφυλλα της Super Κατερίνα.

 

Ότι ήταν η Ιλιάδα για την Ήρα, είναι η Vogue για την Καλομοίρα.

 

«Να σου ζήσουν τα δίδυμα Καλομοιράκι. Και στα δικά μας οι ελεύθερες!»

 

Ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε εμείς, οι θνητοί, το μεταθέτουμε, διαχρονικά,  σε κείνους.

 

Δεν υπηρετούν στο στρατό, δεν πληρώνουν χαράτσι,  κάνουν παρτούζες ενώ ακούν μουσική δωματίου,  από γυμνούς σολίστες άρπας  και μπουζουκιού, έχουν πάντα θέση στα πάρτι του Ρέμου, δεν κολλάνε κονδυλώματα, ζούνε τον χειμώνα στο Ντουμπάι  και το καλοκαίρι στις Άλπεις και δώστου  αυτοκινητάρες, ελικόπτερα, ξαπλώστρες στη Ψαρού.

 

Ουφ! Κουράστηκα και μόνο που τα παρέθεσα.

Πάμε πάλι πίσω στους παλιούς καλούς θεόυς.

 

Ο Όμηρος, για να εξυμνήσει την ομορφιά των αρχαίων θεών απέφευγε να τους περιγράψει, οι θεοί του τότε, δεν συνοδεύονταν από κανένα επίθετο, οι θεοί του 2013, από την άλλη,  δεν χρειάζονται τον Όμηρο αλλά το Photoshop ή τον Φοίβο για να λάμψουν και μόλις αυτό συμβεί γίνονται η Ρούλα, ο Σάκης, η Χαρούλα.

 

Παρατηρείς κάτι;

Άσε να σε βοηθήσω.

Δεν έχουν επίθετο αν και επώνυμοι.

 

Κανένας λαός δεν λάτρεψε την ομορφιά και τους μύθους τόσο, όσο οι έλληνες, μέχρι να έρθει το Hollywood βεβαίως, που τα έκανε όλα πουτάνα.

 

Και εκεί που αγγίζεις την τελειότητα σαν άλλος Παναγιώτης Τόκος…

 

Προσγείωση.

 

Στην Ιλιάδα, τον θεμέλιο λίθο, δηλαδή, του δυτικού κόσμου, όλοι είναι σαν να έχουν βγει από διαφήμιση του martini. Όλοι, πλην ενός.

 

Ο μόνος άσχημος ήταν ο Θερσίτης, ο οποίος δεν φτάνει που ήταν σαν τον κακό του τον φλάρο, είχε και όλα τα κόμπλεξ και τις ανωμαλίες του κόσμου.

 

Ο τυπάς αυτός, που λες λατρεμένε αναγνώστη,  είναι ο μόνος χαρακτήρας του οποίο το γενεαλογικό δέντρο αποφεύγει να αναφέρει ο Όμηρος. Ο Θερσίτης ήταν ο μόνος ανώνυμος σε έναν θίασο επωνύμων.

 

Σου λέει κάτι αυτό;

 

Όταν δεν είσαι τόσο όμορφος και πλούσιος, όσο τα ζόμπι της πίστας και του φακού, είσαι κατ ανάγκη κακός και ανώνυμος;

Μα την Ρούλα Κορομηλά, αυτό είναι τραγωδία!

 

Ξενέρωσες;

 

Μη δίνεις σημασία και μην πικραίνεσαι, είσαι θεά αγάπη μου! Τουλάχιστον έτσι δείχνεις στο προφίλ σου στο facebook!





ΥΓ. Επηρεασμένο από το «Ανάλυση και Ερμηνεία του Ελληνικού Μύθου», του Ι.Θ. Κακριδή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ