Ερυθρός Σταυρός: Η κατάσταση στη Συρία θα επιδεινωθεί μετά την επίθεση με χημικά

Ερυθρός Σταυρός: Η κατάσταση στη Συρία θα επιδεινωθεί μετά την επίθεση με χημικά Facebook Twitter
0

Η  Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) προειδοποίησε ότι η κατάσταση στη Συρία θα επιδεινωθεί μετά την επίθεση με χημικά.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΕΕΣ τονίζει ότι υπάρχει οξεία έλλειψη ζωτικών ιατρικών προμηθειών, τροφίμων και νερού σε περιοχές που είναι αποκομμένες και δεν λαμβάνουν βοήθεια για μήνες.

«Περαιτέρω κλιμάκωση θα προκαλέσει πιθανώς περισσότερους εκτοπισμούς και θα αυξήσει τις ανθρωπιστικές ανάγκες, που είναι ήδη τεράστιες . Σε μεγάλα τμήματα της αγροτικής Δαμασκού για παράδειγμα, οι άνθρωποι πεθαίνουν επειδή δεν υπάρχουν ιατρικές προμήθειες και επειδή δεν υπάρχει αρκετό ιατρικό προσωπικό για να τους φροντίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μαγκν Μπαρθ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΔΕΕΣ στη Συρία.

Όσον αφορά τον συριακό στρατό τώρα, προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Εργαζόμαστε, όπως κάνουν όλοι οι στρατοί του κόσμου, για το χειρότερο σενάριο. Λαμβάνουμε μέτρα για να προστατεύσουμε την χώρα από τα πλήγματα και να προετοιμάσουμε τις συνθήκες για μια κατάλληλη απάντηση. Ο στρατός απειλείται, είναι φυσιολογικό να ληφθεί μια σειρά από μέτρα για να αντιμετωπιστεί η επίθεση και να δοθεί μια απάντηση σε αυτήν», είπε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM