Νέες αλλαγές στον τρόπο συλλογής αποδείξεων

Νέες αλλαγές στον τρόπο συλλογής αποδείξεων Facebook Twitter
0

Νέες αλλαγές στον τρόπο συλλογής αποδείξεων αποφασίστηκαν χθες σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών. Πλέον οι φορολογούμενοι θα συγκεντρώνουν μόνο συγκεκριμένες αποδείξεις από επαγγελματίες ενώ εξετάζεται να θεσπιστούν φορολογικά κίνητρα για όσους συλλέγουν αποδείξεις από συγκεκριμένους κλάδους όπου παρατηρείται εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Εξετάζεται επίσης η  κατάργηση του φορο -πέναλτι που επιβάλλεται σήμερα επί της αξίας των αποδείξεων που δεν έχει συγκεντρώσει ο φορολογούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι φορολογούμενοι δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να συλλέγουν αποδείξεις από σούπερ μάρκετ, πρατήρια καυσίμων, κ.α., ενώ ειδική βαρύτητα θα έχουν οι αποδείξεις υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, δικηγόρων, ιατρών, κ.α.

Το υπουργείο Οικονομικών θα στείλει τις προτάσεις του στην τρόικα μέχρι την Παρασκευή και θα αναμένει τις σχετικές απαντήσεις προκειμένου να τις επεξεργασθεί. Αν πάρει το οκ, οι αλλαγές που αποφασίστηκαν θα ισχύσουν για τη συλλογή αποδείξεων από τη νέα χρονιά, θα αφορούν δηλαδή στα εισοδήματα του 2014.

Οι αλλαγές στις αποδείξεις θα περιληφθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και αφού πρώτα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ